Sudske klupe

ZENICA: Brzom intervencijom službenika kriminalističke policije izvršilac teških krađa lišen slobode a otuđeni predmeti pronađeni i vraćeni vlasniku

ZENICA: Brzom intervencijom službenika kriminalističke policije izvršilac teških krađa lišen slobode a otuđeni predmeti pronađeni i vraćeni vlasniku – Dana 13.06.2018. godine, u jutarnjim satima, u ulici Crkvice, po naredbi Općinskog suda u Zenici, službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su izvršili pretres stana koji koristi lice H.N., iz Zenice. Prilikom pretresa stana pronađeni su predmeti koji potiču iz krivičnog djela teške krađe izvršene dan ranije, tačnije 12.06.2018. godine, u noćnim satima, u stan vlasništvo lica S.M., u ulici Jalimamov put, kada su otuđena dva laptopa, jedan tablet i zlatni nakit. Otuđeni predmeti su oduzeti i bit će vraćeni vlasniku, a lice H.N., rođeno 1983. godine, iz Zenice, je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

 Prilikom pretresa pronađeni su i drugi predmeti za koje postoji sumnja da potiču iz teških krađa izvršenih u druge stanove, a za koja krivična djela se takođe sumnjiči navedeno lice. Zavedenom kriminalističkom obradom, operativnim radom na terenu, kao i drugim poduzetima mjerama, službenici Odsjeka kriminalističke policije su za samo nekoliko sati, pored navedene teške krađe, uspješno rasvijetlili i zadokumentovali slijedeća krivična djela:

 

  • Teška krađa u stan vlasništvo lica Z.S., koja je izvršena dana 12.05.2018. godine, u ulici Šerbin sokak, kojom prilikom su otuđeni tehnička roba, zlatni nakit i drugi predmeti.
  • Teška krađa u stan vlasništvo lica D.M., koja je izvršena dana 12.05.2018.godine, u ulici Mehmeda Spahe, kojom prilikom su otuđeni tehnička roba, zlatni nakit, bankovne kartice oštećenog lica i dr.

 

Nakon prikupljenih dokaza i obavještenja, protiv navedenog lica će Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo opisane teške krađe.

Odsjek za odnose sa javnošću, analitiku i planiranje

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem