Ljudi

Ajla Škrbić stipendista Ujedinjenih nacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ajla Škrbić stipendista Ujedinjenih nacija – Doc. dr. Ajla Škrbić, docentica na užim nastavnim oblastima Međunaronog prava i Javnog prava – mlada je doktorica pravnih nauka iz Zenice. Pravni fakultet je zavr-šila na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, magistrirala na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici, a doktorirala na Pravnom fakultetu Univerziteta Džemal Bijedć u Mostaru.

Ajla Škrbić danas je docent i prodekanesa za naučno istraživačku djelatnost i razvoj na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, Kiseljaku i Tuzli.

Sa referencama jednog od najboljih mladih stručnjaka za medjunarodno pravo u BiH i regionu, Ajla Škrbić je Odlukom Ureda pravnih poslova Ujedinjenih nacija iz Njujorka izabrana za stipendistu UN-a da od 26. jula do 4. avgusta kao jedini predstavnik sa područja bivše Jugoslavije bude učesnik naučnog simpozijuma po Programu Ujedinjenih nacija na Haškoj akademiji međunaodnog prava u Hagu (Holadija).

Svake godine ovaj program Ujedinjih nacija se provodi još od 1965. godine – jedne godine na engleskom, a druge godine na francuskom jeziku. Ove godne simpozijum će se odvijati na engleskom jeziku. Nikada do sada na njemu nije bilo predstavnika sa prostora bivše Jugoslavije. I sada je doc. dr. Ajla Škrbić jedini predstavnik iz drža-va bivše Jugoslavije. Simpozijum okuplja uspješne profesore i praktičare medjuna-rodnog prava.

-Radujem se što ću učestvovati u radu ovog uvaženog naučnog skupa. Biće to za mene zaista ogromno novo iskustvo iz oblasti međunarodnog prava, iz koje oblasti je i moja doktorska disertacija, a upoznaću i nove mlade kolege i profesore među-narodnog prava sa iskustvom iz raznih dijelova svijeta – kaže Ajla Škrbić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno