Ljudi

Ajdin Huseinspahić novi predsjednik BZK PREPOROD Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ajdin Huseinspahić, novi predsjednik BZK PREPOROD Zenica – Proteklog vikenda u Zenici je održana Izvještajno-izborna skupština BZK „Preporod“ Zenica. Delegati Skupštine upoznati su s informacijama o aktivnostim i finansijskom poslovanju „Preporoda“ u periodu januar-novembar 2020. godine. Usvojene su i izvršene izmjene Statuta te, u skladu s tim, i imenovanja novih i potvrđena imenovanja glavnine dosadašnjih članova Upravnog odbora. Za novog predsjednika zeničkog „Preporoda“ imenovan je prof. dr. Ajdin Huseinspahić, univerzitetski nastavnik iz Zenice na Katedri za historiju države i prava. Potpredsjednica UO „Preporoda“ i u ovom mandatu bit će zenička glumica Sabina Kulenović, a četiri nova člana Upravnog odbora bit će: dr. sci Amir Ismić, dr. sci Namir Škaljo, profesor Amir Hodžić, predsjednik „Preporoda“ u ratnim i poratnim godinama i Mirza Husetić, dosadašnji predsjednik koji je krajem prošle godine podnio ostavku na tu funkciju.

U kratkom obraćanju nakon izbora za čelnog čovjeka „Preporoda“ u Zenici dr. Ajdin Huseinspahić, novoizabran predsjednik, je govoreći o zadacima u narednom periodu, rekao:

Treba raditi na razvijanju i snaženju svijesti o ukupnosti bošnjačke kulture, razvijanju i jačanju patriotske svijesti i znanja o narodnoj cjelovitosti, posredstvom snaženja osjećanja odgovornosti svakog pojedinca prema nacionalnoj cjelovitosti, izgradnji uslova nacionalne organizovanosti u kojima će Bošnjaci preuzeti odgovornost za sve svoje ciljeve, povezivanje svih bošnjačkih organizacija, upoznavanje i sprječavanje djelovanja svih oblika protivbošnjačkih ideologija i organizacija itd.

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Zenica u narednom periodu planira aktivnije učestvovati na modeliranju bošnjačke kulturne scene i praćenju svih procesa na društveno-političkoj sceni koji se reflektuju na opće stanje Bošnjaka, kako u Zenici tako i šire. Do kraja zime trebalo bi da, zavisno od epidemiološke situacije, bude obilježena i trideseta godišnjica obnove rada „Preporoda“ u Zenici. Naravno, tu su i neka tradicionalna zimska dešavanja, obilježavanje značajanih datuma, događaja i ličnosti, redovne aktivnosti Književnog kluba i Folklorne sekcije, obilježavanje 10 godina „Preporodovog“ orkestra, te niz drugih sadržaja i aktivnosti.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno