Ostali sportovi

Ahmed Krnjić nakon dvije titule prvaka Evrope naredne godine želi i pojas svjetskog prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan od najboljih bh. boraca Ahmed Krnjić, član kluba borilačkih vještina “Isak-Ze”  nedavno je postao prvak Evrope u Senshi organizaciji. Kakanjac je u bugarskoj Varni savladao ISKA prvaka svijeta Bruna Suzana iz Portugala i uzeo je pojas u full conatctu u kategoriji do 95 kg.Od ranije naš borac je i vlasnik  pojasa WAKO Pro K-1 šampiona Evrope.

Danas je održana i press konferencija povodom posljednjeg uspjeha Ahmeda Krnjića, te najave narednih mečeva. Prisutnim medijima obratili su se Mersed Mulić, trener, Ahmed Krnjić borac i ispred najvećeg sponzora kluba, odnosno borca Ismet Begić.

Trener Mulić je kazao nešto više o pripremama, posljednjem meču kojeg je radio Krnjić.

“Ahmed je nakon kraće pauze u Senshi organizaciji dobio poziv za meč koji se radio za titulu prvaka Evrope ove organizacije. Radili smo naporno godinu dana i na kraju je to dalo rezultat, Ahmed je osvojio titulu prvaka Evrope. Kada je u pitanju meč, išao je tokom kojeg smo mi željeli, znali smo da je protivnik jak i da može primiti mnogo udaraca. Na kraju najbitnije da je Ahmed pobijedio i da je iz meča izašao bez kakvih povreda jer smo odmah nastavili s pripremama za ono što ga čeka u narednom periodu”, kazao je Mulić.

Krnjić je posljednjih godina skrenuo pažnju javnosti na sebe svojim sjajnim borbama, a sve to nagrađeno je potpisivanjem ugovora sa jednom od najvećih borilačkih organizacija u svijetu.

“Hvala vama rijetkima koji prate moj rad, iako imam opstrukcije od mnogih medija koji ne daju prostor medijski našim uspjesima i onime što mi radimo jer ovo nije lični uspjeh, nego je uspjeh cijele države, a ne samo našeg kluba i našeg grada. Kada je u pitanju moj posljednji meč, ostvarili smo pobjedu i to je druga titula prvaka Evrope u mojoj dosadašnjoj karijeri, prije četiri godine sam osvojio prvu titulu prvaka Evrope u Wako Pro organizaciji i sada druga po redu Senshi. Nadamo se da to nije sve od mene, tek sam nekako na početku karijere, 26. godina mi je i očekujem tek najbolje što me čeka. Što se tiče narednih mečeva, odnosno priprema u decembru bi trebao raditi meč na Ilidži, nije još zvanično, ali mislim da ću to raditi. Što se tiče budućih planova, početkom naredne godine trebao bi ponovo raditi meč u ONE Championship. Za narednu godinu u planu nam je da se u okviru Memorijalnog turnira Husein Selimović-Musa održi meč za titulu profesionalnog prvaka svijeta, tako da nakon dvije titule prvaka Evrope, u Zenicu i BiH donesem prvak svijeta. Posljednji put je to bio Dževad Poturak i nadam se da će to biti velika promocija našeg kluba, grada i države u narednoj godini”, kazao je Krnjić.

Na današnjoj press konferenciji Ismet Begić,u ime kompanije Almy uručio je Ahmedu Krnjiću ček od 10.000 KM za dosadašnje uspjehe.

“Kompanija Almy je sponzor našeg prvaka i velika nam je čast imati ovako jednog borca i sportistu .Evo ja ovom prilikom izazivam svjetskog prvaka da dođe na meč sa našim borcem.Ahmed je skoro “jači “ i od mene.Na kraju da vam kažem ,Ahmed je ko “Almy beton”.To će se u budućnosti i dokazati , kako je jak Almy beton tako jača i naš Ahmed Krnjić”, našalio se vlasnik kompanije Almy, Ismet Begić.

Izvor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno