Ostali sportovi

Održana pojedinačna prvenstva u šahu u OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ i Mješovitoj srednjoj školi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 26.10.2023. godine, Šahovski klub „Čelik“ Zenica održao je dva pojedinačna prvenstva i to pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ i pojedinačno prvenstvo Mješovite srednje škole, saopštava nam Dino Marković, jedan od sudija i organizatora ovih prvenstava.

Oba prvenstva igrala su se po švicarskom sistemu od pet kola. Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom školskom prvenstvu koje će se održati u mjesecu decembru 2023. godine.

Na pojedinačnom prvenstvu Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ učestvovao je 21 igrač. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Ermin Merdić sa 4,5 osvojena poena. Drugo mjesto pripalo je Omar-Deen Salkiću sa četiri osvojena poena. Isto toliko je imao i trećeplasirani Tarik Šerić, ali sa lošijim dodatnim kriterijumom. Četvrto mjesto pripalo je Alemu Bajramoviću. Najbolje plasirana ženska igračica je Ena Doglod sa tri osvojena poena, a druga najbolje plasirana ženska igračica bila je Una Begović sa dva osvojena poena. Ovi igrači predstavljat će OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ na ekipnom prvenstvu osnovnih škola. Direktor prvenstva bio je Safet Turković.

Danas, 25.10.2023. godine, održano je i prvo pojedinačno prvenstvo na nivou srednjih škola. Održano je pojedinačno prvenstvo Mješovite srednje škole. Na prvenstvu je učestvovalo 13 igrača. Nakon pet odigranih kola prvo mjesto zauzeo je Muhamed Muratović sa svih pet osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je Farisu Mujkanoviću sa četiri osvojena poena, a treće mjesto Emrahu Kadriću sa tri osvojena poena. Četvrto mjesto zauzeo je dalio Korajlić sa, takođe tri osvojena poena, ali nešto lošijim dodatnim kriterijem. Najbolje plasirana ženska igračica bila je Meddina Kargić. Ovi igrači predstavljat će Mješovitu srednju školu na ekipnom prvenstvu srednjih škola koje će se održati u mjesecu decembru 2023. godine.

Direktorica prvenstva bila je gđa. Amela Mujaković.

Najbolje plasirani igrači bit će nagrađeni diplomom od strane ŠK „Čelik“ Zenica.
Nakon sedam odigranih prvenstava, učestvovalo je ukupno 122 igrača.
Turnir su sudili: Vedad Šestić, dipl.ing.arh., NA Dino Marković i IM Goran Trkulja.

E.Imamović, Foto D.Marković/V.Šestić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno