Ostali sportovi

FOTO: Održana pojedinačna prvenstva u šahu u OŠ „Vladimir Nazor“ i „Enver Čolaković“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 24.10.2023. godine Šahovski klub „Čelik“ Zenica održao je dva pojedinačna prvenstva osnovnih škola i to pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Vladimir Nazor“ i pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Enver Čolaković“, saopštio nam je Dino Marković, jedan od sudija i organizatora ovih prvenstava.

Prvenstva su se igrala po švicarskom sistemu od pet kola. Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoje škole na ekipnim prvenstvima osnovnih škola, koje će se održati u mjesecu decembru 2023. godine.

Na pojedinačnom prvenstvu Osnovne škole „Vladimir Nazor“ učestvovalo je 11 igrača. Prvo mjesto pripalo je Edmiru Musiću sa 4,5 osvojena poena. Drugo mjesto pripalo je Tariku Zukiću sa četiri osvojena poena, a treće mjesto pripalo je Kanu Selimoviću sa 3,5 osvojena poena. Hannah Lukšić je zauzela četvrto mjesto sa tri osvojena poena i ona je najbolje plasirana ženska igračica na prvenstvu. Faris Durmić je zauzeo peto mjesto sa tri osvojena poena, a Lana Lukšić šesto mjesto sa također tri osvojena poena. Ovi igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola. Direktor prvenstva bio je Mirnes Varupa.

Na pojedinačnom prvenstvu Osnovne škole „Enver Čolaković“ u Janjićima, učestvovalo je 22 igrača.

Prvo mjesto pripalo je Arnesu Deliću sa pet osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je Ensaru Kobilici sa četiri osvojena poena. Isto toliko su imali i trećeplasirana Samra Mujić i četvrtoplasirana Amina Tokalija, ali sa lošijim dodatnim kriterijem. Jusuf Zahirović je zauzeo peto mjesto sa 3,5 osvojena poena, a Adin Hasanbegović šesto mjesto sa također 3,5 osvojena poena. Ovi igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola. Direktorica prvenstva bila je Hašema Turčinović.

Najbolje plasirani igrači bit će nagrađeni sa diplomama od strane ŠK „Čelik“ Zenica.

Sudije na prvenstvima bili su: Vedad Šestić, dipl.ing.arh, NA Dino Marković i IM Goran Trkulja.

Nakon pet odigranih prvenstava osnovnih škola, učestvovalo je ukupno 88 igrača.

Sutra, 25.10.2023.godine, po planu su također dva školska prvenstva i to pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“ i pojedinačno prvenstvo Mješovite srednje škole.

E.Imamović

Foto D.Marković/V.Šestić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno