Ostali sportovi

Aero klub Zenica: Anastasija Borojević zauzela drugo mjesto na internacionalnom takmičenju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Anastasija Borojević zauzela drugo mjesto na internacionalnom online takmičenju!

Na ONLINE internacionalnom takmičenju aero modela FAI “Rookie Postal 2023”, naša takmičarka Anastasija Borojević je zauzela drugo mjesto i osvojila nagradu firme Aviationtoys, komplet model CXRES flying.

Na takmičenju su učestvovali takmičari iz Poljske i Bosne i Hercegovine koji su mlađi od 18 godina, na način da je svako u svojim uslovima organizovao takmičenje, a ostvarene rezultate su prijavili na FAI stranici.

Nakon zatvaranja datuma prijave (31.12.2923. god.) sačinjena je tabela svih učesnika i izvršeno rangiranje takmičara.

Naša takmičarka Anastasija Borojević je zauzela drugo mjesto na tabeli. Holandska kompanija Aviationtoys (aviationtoys.nl) je pokrenula takmičenje sa ciljem popularizacije i širenja modelarstva među mladima i ujedno obezbijedila nagrade.

Hvala svima na zabavi uz avijaciju a nadamo se da će ovo iskustvo izazvati još više interesovanja za avijaciju! Čestitamo svim učesnicima “FAI Rookie Postal 2023”!

Aero klub Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno