Ostali sportovi

NAJAVA: Tradicionalni međunarodni uskrsni šahovski turnir Zenica 2024

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Napredak“ Zenica je organizator 25. tradicionalnog međunarodnog uskrsnog šahovskog turnira Zenica 2024. godine.

Zenica je danas među šahistima i prijateljima šaha možda najpoznatija po „USKRSNOM ŠAHOVSKOM TURNIRU“, koji spada u red najposjećenijih i najbolje organiziranih turnira u BiH, ali i regiji.

Turnir će biti jednodnevni po ubrzanom tempu. Očekuje se sudjelovanje oko 150 šahista iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Austrije, Crne Gore i Albanije, a izvješće s turnira bit će medijski popraćeno, što će u konačnici dovesti da naš grad Zenica i ŠK „Napredak“ Zenica u to vrijeme budu centar šahovskih zbivanja. Turnir se igra u Hrvatskom domu „Kralj Tomislav“ u Zenici sa početkom u 10:00 sati, a sustav turnira je švicarski-FIDE varijanta u 9 kola. Tempo igre je 12 minuta + 3 sekunde po igraču do kraja partije na pad zastavice, uz primjenu pravilnika FIDE za partije sa ubrzanim tempom. Direktor turnira je Darko Popović.

Nagradni fond turnira iznosi 4.500 KM, raspoređen u 8 redovnih nagrada i 9 specijalnih nagrada. Raspis turnira se može pogledati na stranicama šahovskih saveza i na stranici chessresults.com.

Pozivamo sve šahovske ljubitelje da taj dan posjete naš turnir i uživaju u partijama vrhunskih velemajstora.

Zenica, 04.04.2024. godine Organizacioni odbor klubaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno