Košarka

A2 liga: Poraz KK Vukovi u Fojnici od KK Star

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uokviru 13. kola A2 lige, grupa Sjever, zenička ekipa KK Vukovi gostovala je, protekle nedjelje, u Fojnici kod ekipe KK Star. Pobjedu u ovom derbiju ostvarila je domaća ekipa KK Star i tako se revanširala za poraz u Zenici (100:80) u prvom dijelu prvenstva. Ovim porazom u Fojnici, KK Vukovi su prekinuli historijski niz od tri uzastopne pobjede seniora.

Konačan rezultat i rezultati po četvrtinama:

KK STAR – KK VUKOVI  92:87;  (20:25), (32:20), (25:27), (15:15);

Prvu četvrtinu dobili su Vukovi sa 20:25, a drugu ekipa KK Star sa 32:20, što je, čini se, bila i odkučujuća prednost u nastavku utakmice. Na poluvremenu je 52:45 za Fojničane. Zeničani su dobili treću četvrtinu sa 25:27, pa je nakon tri četvrtine utakmice pet poena prednosti za domaće, 77:72. Posljednaj četvrtina završena je neriješeno, 15:15, te je na kraju utakmice ostala prednost domaćih od pet poena sa kraja treće četvrtine, 92:87. za KK Star.

Nakon ove utakmice u Fojnici na oficijelnoj facebook stranici KK Vukovi su objavili:

– Niz od tri utakmice bez poraza završen u Fojnici! Sinoć su naši seniori doživjeli bolno prizemljenje od ekipe KK Star Fojnica. Iako smo upozoravali ekipu na težinu gostovanja u Fojnici očigledno je da su naši momci neopravdano ušli u utakmicu laganijim intezitetom i pristupom.

Sve je bilo košarkaški odlično od publike, suđenja, korektnog domaćina, neizvjesne završnice te je samo nedostajala pobjeda za potpuni užitak.

Utakmicu su presudile izgubljene lopte ( 16 ) i podatak da smo domaćinu dopustili preko 30 ofanzivnih skokova.

Mi se za vikend pripremamo za novi susret pred našom publikom i nadamo se novoj domaćoj pobjedi.

Ekipi Star Fojnica iskreno čestitamo i vidimo se opet na godinu -, stoji u objavi.

KK Vukovi sada su na omjeru od 7 pobjeda i 6 poraza, 20 bodova, 5.mjesto u 13 odigranih utakmica.

Do kraja ligaškog dijela ostalo je još 5 kola.

U narednom 14.kolu KK Vukovi su domaćini ekipi KK Bosna iz Kalesije, koja je na omjeru od 7 pobjeda i šest poraza, kao i KK Vukovi.

E.Imamović

Foto sa KK Star

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno