Košarka

Evo kako šanse naših Zmajeva vidi FIBA: Objavljena lista favorita za Eurobasket

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Krovna svjetska košarkaška organizacija (FIBA) objavila je danas, 19. februara, svoj popularni ‘Power-rankings’, odnosno listu favorita za predstojeće kvalifikacije za Eurobasket, koji će se održati 2025. godine na Kipru, u Finskoj, Poljskoj i Latviji.

Na listi 32 reprezentacije se nalazi i selekcija Bosne i Hercegovine. Naši Zmajevi su, prema FIBA-i, rangirani na 18. mjesto, a zanimljivo je i objašnjenje koje su dali za ovaj ‘ranking’.

“Dakle, kažete da je Bosna i Hercegovina opet u ‘Grupi smrti‘? Situacija je prilično jasna: BIH mora završiti iznad ili Francuske (broj 1 na Power Rankings) ili Hrvatske (broj 13 na Power Rankings) kako bi osigurala mjesto na FIBA EuroBasket 2025. I dok impliciramo da bi BIH mogla biti autsajder u ovoj trostranoj utrci (u našem potpuno nenaučnom rangiranju), imaju aduta u rukavu, a taj adut je Džanan Musa, koji je sposoban da ‘rastrga’ ove riječi na komade”, napisala je FIBA.

Naši Zmajevi se inače nalaze u grupi E, zajedno s Francuskom, Hrvatskom i Kiprom. Francuska je ogromni favorit, a problem stvara Kipar, koji će kvalifikacije proći bez obzira na rezultate, kao domaćin. Dakle, prava borba za prolazak bit će između BiH i Hrvatske.

Kvalifikacije Zmajevi počinju 23. februara u Nikoziji protiv Kipra, a nastavljaju 26. februara u Tuzli protiv apsolutnog favorita naše grupe Francuske. 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno