Politika

A-SDA Zenica: Saopćenje za javnost – „Pola pijem, pola Špicu dajem“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

A-SDA Zenica: Saopćenje za javnost – Poslije osobne intervencije Kasumovića i ukora upućenog Špic betonu zbog ‘puževskog’ tempa izgradnje trotoara u Perinom Hanu, kritika je urodila plodom. Ovog mjeseca je, uz ‘nadčovječanske napore’ oba radnika koji su angažirani na ovom zahtjevnom poslu, asfaltirano još 14 metara trotoara, tako da sada, poslije sedam mjeseci zlostavljanja mještana, ovo naselje ima urađeno punih 121 metar trotoara.

Ukoliko se nastavi ovakvim ‘UBITAČNIM TEMPOM’ dionica od 1.000 metara mogla bi biti gotova i otvorena istodobno sa kompletnim autoputom M 17. Napominjemo da je pruga Brčko-Banovići, u dužini od 93 km, svojedobno sa primitivnom tehnikom i akcijaškim radom izgrađena za samo 7 mjeseci.

Trotoar procijenjene vrijednosti radova od 139.230,00 KM građani će navodno platiti 330.475,00 KM, jer je ugovor između Špica i Fude potpisan na pijanci u jednom od babinskih potoka ‘U ČETIRI OKA’, a po Fudinom ustaljenom principu ‘POLA PIJEM, POLA ŠPICU DAJEM’. Poštovani sugrađani, pazite se, trotoar jeste tanak, ali je zato uzan!

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno