Politika

Šetnja Platforme za progres u Zenici: BiH treba vratiti njenim građanima, da bude dobra za sve nas

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Platforma za progres danas je u Zenici nastavila sa svojim protestnim šetnjama po bosanskohercegovačkim gradovima, a iz grada čelika su poručili da žele čišći zrak i bolji status sporta.

Šetnja Platforme za progres počela je iz Parka Kulin bana, a nastavila se Bulevarom Kulin bana preko Masarykove ulice do Trga Alije Izetbegovića u centru grada gdje je upriličen prigodan performans uz poruku da Zenica više ne šuti.

Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, danas je u izjavi za medije na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici kazao da Zenica više ne želi da šuti te da joj je potrebna veća briga za ekologiju i sport.

“Iz grada čelika šaljemo dvije poruke, da ovaj grad treba veću brigu za okoliš i čist zrak, a druga poruka se odnosi na sport. Niko se ne brine za sport u ovoj državi, a važan je za poštovanje koje država ima u svijetu i razvoj mladih ljudi. Mi ćemo nastaviti sa šetnjama, a šetnja u Zenici bila je važna da dodamo ove zahtjeve našoj listi iz drugih bh. gradova”, kazao je Hadžikadić te dodao da je cilj očistiti državu od korupcije i kriminala.

Zbog pandemije koronavirusa broj građana okupljenih u Zenici bio je ograničen, a Hadžikadić je istakao da je zahvalan policiji i Gradskoj upravi koja im je dopustila ovu šetnju.

“Danas je dan kantona i povelje Kulin bana. Sve ovo se radi o BiH, njenoj suštini, i svima nam je cilj da se ova država vrati njenim građanima i da bude dobra za sve njih i sve nas, da ostvarimo sve što želimo”, dodao je Hadžikadić.

Šetnja je završena prigodnim performansom u kojem su ponovljeni principi Platforme za progres, a koji se ogledaju u: poštenju, državi, znanju, mladima i odgovornosti.

Izvor: Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno