Politika

A-SDA: Pravna država i rad po zakonu nemaju alternativu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U cilju pravilnog informiranja javnosti i sprečavanja širenja dezinformacija, obavještavamo sugrađane da je predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenica, Diana Bešić, zakazala sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se razmatrati Prijedlog budžeta za 2020. godinu, za petak, 28.02.2020. godine. Sjednica je zakazana u najkraćem zakonom propisanom roku, a to je 7 dana od dana dostavljanja materijala gradskim vijećnicima. Napominjemo da je gradonačelnik Zenice materijale dostavio tek 22.02.2020. godine.

Kao što smo više puta informirali javnost, politika Stranke demokratske aktivnosti, A-SDA, na svim nivoima vlasti ogleda se u poštivanju zakona, pa tako i u ovom konkretnom slučaju pri usvajanju budžeta Grada Zenica koji je nepotrebno ispolitiziran od strane predlagača, gradonačelnika Zenice, a na štetu svih građana Zenice. Zakazivanje sjednice Gradskog vijeća prije ovog datuma značilo bi grubo kršenje Zakona i Poslovnika, što A-SDA stranka, pa tako i predsjedavajuća Gradskog vijeća, i pored svih pritisaka koji se na nju vrše, ne može učiniti.
Naši sugrađani i šira javnost treba da znaju da bi se budžet usvojen na nelegalno zakazanoj sjednici, van zakonski propisanih rokova, u slučaju bilo kakve prijave, mogao staviti van snage, čime bi se financijski kolaps Grada Zenica i agonija naših sugrađana nepotrebno produžili.

Uvjereni smo da će svi dobronamjerni ljudi lako uvidjeti ko ih i zbog čega obmanjuje. To što gradonačelnik Zenice nije dostavio Prijedlog budžeta za 2020. godinu Gradskom vijeću u zakonom propisanim rokovima, čime je uskratio zakonsku nadležnost gradskih vijećnika, te na taj način doveo Grad Zenicu u stanje financijske blokade, nije i nikako ne može biti odgovornost predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenica koja će i ubuduće raditi isključivo u skladu sa zakonom. Pravna država i rad po zakonu nemaju alternativu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno