Politika

Saopćenje za javnost: Kasumović pokušava svaliti na druge vlastitu krivicu za neviđenu blokadu Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Kasumović pokušava svaliti na druge vlastitu krivicu za neviđenu blokadu Zenice – Teza Fuada Kasumovića plasirana preko njemu bliskih medija da će prihvatanjem amandmana SBB-a, a uz podršku “prozeničkih vijećnika”, omogućiti finansijsku deblokadu grada, samo je pokušaj ovog kvazi-eksperta da vlastitu krivicu za dosad neviđenu blokadu Zenice svali na političke oponente, posebice SDA, nastojeći da pridobije birače kojih je sve manje i koji su prozreli njegove zlobne predizborne namjere.

Stranka demokratske akcije insistira na poštivanju zakonskih procedura, a u ovom slučaju je to traženo prilikom usvajanja ključnih finansijskih dokumenata, zbog čega je sve vrijeme tražila od Kasumovića da Prijedlog budžeta za 2020. godinu dostavi Gradskom vijeću na odlučivanje, što je gradonačelnik uporno odbijao očito tražeći prostora da kasnije proglasi budžet koji će biti u funkciji finansiranja vlastite predizborne kampanje. Cilj SDA je ispunjen, s obzirom da će Budžet za 2020. godinu biti uvršten na dnevni red naredne sjednice Gradskog vijeća.

Iako je Kasumović odbio konkretne amandmane SDA, od kojih se neki poklapaju sa prihvaćenim amandanima SBB-a, čime je još jednom potvrdio da vodi bjesomučnu kampanju protiv SDA, gradonačelnik će javnosti morati objasniti zbog čega nije prihvatio da se izdvoje sredstva za rekonstrukciju jedne dionice puta prema Babinu, da se većim iznosom sredstava pomogne JKP “Zenica-trans” i da grad Zenica izdvoji minimalna sredstva za izgradnju spomen obilježja Javorje kod Šerića.

Trebao bi kvazi-ekspert Kasumović znati da budžet mora imati i socijalnu i razvojnu komponentu, a ne, primjerice, služiti za finansiranje nagomilane administracije koja će samo u 2020. koštati građane i porezne obveznike dodatni milion maraka. Uvjereni smo da će građani Zenice na oktobarskim izborima pokazati da su shvatili svu pogubnost Kasumovićeve politike koja je zaustavila razvoj ovog grada.

SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno