Politika

EKSKLUZIVNO: Nakon pet godina, Prijedlog Zakona o zaštiti okoliša u Parlamentu FBIH 24. i 25. septembra, donosimo tekst Zakona

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kako ekskluzivno saznaje Zenicablog, krajem mjeseca će Predstavnički dom Parlamenta Federacije razmatrati prijedlog novog Zakona o zaštiti okoliša FBiH. Ranije ovog dana objavili smo osvrt predsjednika Eko foruma Zlatana Alibegovića o tome kako se već pet godina čeka na usvajanje tog važnog zakona .

Odmah po objavljivanju kontaktirao nas je osnivač zeničke Snage Centra i zastupnik u federalnom Predstavničkom domu, naš sugrađanin, Eldin Vrače, koji je rekao da je utvrđenim dnevnim redom za jednu od narednih sjednica, petu u ovom sazivu, zakazanu za 24. i 25. septembar, planirano razmatranja i eventualno usvajanje Zakona o okolišu.

– Pozivam sve Zeničane koji imaju interes, ideju, kvalitetne prijedloge, da se jave na OVAJ EMAIL  i da nastupimo amandmanski. Vrlo je bitno da se amandmani o kojima će se glasati mogu predati osam dana uoči izglasavanja, dakle do 16.septembra, pa je rok za reagovanje vrlo kratak. naglašavam da je nebitno ko pripada kojoj stranci, kojeg je opredjeljenja, vjerujemd a nam je svima cilj jedan – a to je čišća Zenica. Želim vjerovati i da će ostali zastupnici u Parlamentu, Zeničanke i Zeničani, ma kojoj stranci ili klubu pripadali, glasati i nastupiti zenički, ističe Vrače.

TEKST PRIJEDLOGA ZAKONA O ZAŠTITI OKOLIŠA FBIH MOŽETE PREUZETI OVDJE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno