Politika

Održana izborno- izvještajna konferencija gradske organizacije SPU Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dana , 12.05.2022.godine , sa početkom u 11:00 sati, u prostorijama velike sale  BKC „Preporod“ , u Zenici u prisustvu 28 delegata održana je Izborno-izvještajna Konferencija gradske organizacije stranke penzionera/umirovljenika grada Zenica.

Ovoj Konferenciji su između ostalih prisustvovali visoki dužnosnici stranke,  gospoda:  Dževahid Sokić, predsjednik Stranke penzionera/umirovljenika BiH , Fadil Alihodžić, generalni sekretar Stranke penzionera/umirovljenika BiH i Hidajet Humić, predsjednik Glavnog odbora i član Predsjedništva  Stranke penzionera/umirovljenika BiH i predsjednik Kantonalnog odbora Stranke penzionera/umirovljenika Zeničko-dobojskog kantona.

Na Konferenciji su razmatrani i usvojeni sljedeći dokumenti i izvještaji:

– Poslovnik o radu Konferencije,

– Izvještaj o radu Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika  Zenica za 2021.godinu,

– Izvještaj Nadzornog odbora za 2021.godinu,

– Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju Gradske organizacije Stranke

penzionera/umirovljenika Zenica za 2021.godinu, sa Planom prihoda i rashoda za 2022.godinu,

-Odluka o organizovanju Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika Zenica i

-Plan rada Gradske organizacije  Stranke penzionera/umirovljenika i njenih organa za 2022.godinu.

Takođe je izvršen i izbor članova organa Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika Zenica .

Aklamacijom ( jednoglasno) izabran je Gradski odbor Stranke penzionera/umirovljenika Zenica od 18 članova . To su:

  1. Kadir Karić,
  2. Zlatka Zajimović,
  3. Hadžira Dračo,
  4. Sedin Sarajlić,

5.Senad Dizdar,

6.Halid Selimspahić,

7.Fedad Saliefendić,

8.Mirnes Huseinagić,

  1. Sejad Sivac,
  2. Ramo Puriš,

11.Nedeljko Kojić,

  1. dr.Dušan Vukojević,
  2. Ishak Šehaganović,

14.Ferhat Ombašić,

  1. Suad Zekić,
  2. Ahmet Patković,
  3. Hidajet Halilović,
  4. Salih Nezirić.

Devetnaesti član će biti iz aktiva žena Stranke penzionera/umirovljenika grada Zenica.

Takođe je aklamacijom ( jednoglasno ) izabran Nadzorni odbor Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika Zenica u sastavu: 1.Senad Čamdžić , 2.Stela Dominović i 3. Fadil Čosić.

Za funkciju Predsjednika Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika Zenica , tajnim glasanjem , od dva kandidata izabran je mr.Mehmed Rahmanović,prof koji je dobio 25 glasova dok je drugi kandidat , Agačević Emir , dobio 3 glasa.

Nakon izvršenog izbora , novoizabrani predsjednik Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika , mr.Mehmed Rahmanović,prof. se obratio prisutnima sa izjavom da je svjestan u kakvom stanju i vremenu preuzima stranku ali da obečava rad, red i pojačanu aktivnost na vračanju povjerenja penzionera/umirovljenika u stranku, njen Program i ljude. Zahvalio se na ukazanom povjerenju uz napomenu da slijedi period konsolidacije, omasovljavanja i „buđenja“ stranke uz aktivnu predizbornu aktivnost.

U rad Konferencije su se uključili i najviši dužnosnici stranke  gdje je Predsjednik Stranke penzionera /umirovlenika BiH , gospodin Dževahid Sokić , između ostalog , uputo kritike na rad dosadašnjeg rukovodstva stranke u Zenici sa naglaskom da je po njemu ova stranka dobro „bolesna“ još od 2004.godine te  da su ljudski faktor, sujeta , neaktivnost i ne saradnja sa višim organima stranke , preovladavali u dosadašnjem radu. Novoizabranom predsjedniku Gradske organizacije , Gradskom i Nadzornom odboru je poželio sreću u daljem radu istakavši da se novo rukovodstvo mora bazirati na konsolidaciji i „ozdravljenju“ stranke sa ciljem dobrih rezultata za lokalne izbore koji dolaze 2024.godine , te da postoje određene dileme da li će Stranka penzionera/umirovljenika BiH  izaći na predstojeće opšte izbore 2022.godine, o čemu će blagovremeno odluku donijeti Glavni odbor SPU BiH.

Gospodin Mirnes Huseinagić, koji je predsjedavao Izborno-izvještajnom Konferencijom Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika Zenica koji se  na kraju zahvalio svim prisutnim uz napomenu da novoizabrani predsjednik Gradske organizacije Stranke penzionera/umirovljenika Zenica  ima obavezu da najkasnije do 17.05.2022.godine  sazvati konstituirajuću sjednicu Gradskog odbora , izvršiti izbor predsjednika Gradskog odbora i dva podpredsjednika kao i dva podpredsjednika Gradske organizacije , Sekretara i određeni broj članova Predsjedništva Gradske organizacije Stranke penzioner/umirovljenika Zenica, u skladu sa Statutom.

Predsjedavajući Izborno –izvještajne Konferencije Gradske organizacije stranke penzionera/umirovljenika Zenica

Mirnes Huseinagić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno