Politika Zenica

Novoizabrani predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica posjetio gradonačelnika Kasumovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Novoizabrani predsjednik Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica Mirnas Buljubašić posjetio je danas gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Sastanku su prisustvovali i raniji predsjednik Udruženja Emin Sijerčić, koji je nedavno imenovan za predsjednika Nadzornog odbora Saveza udruženja penzionera Federacije BiH te Dževad Smailagić, predsjednik Skupštine Udruženja penzionera/umirovljenika Grada Zenica.
Gosti su gradonačelnika Kasumovića informisali o aktivnostima vezanim za održavanje izbora u Udruženju, iskazanim prioritetnim potrebama penzionera i zahtjevima u pogledu poboljšanja njihovog položaja.

Svesrdno su se zahvalili gradonačelniku i Gradskoj upravi na dosadašnjoj podršci, a gradonačelniku Fuadu Kasumoviću uručili su i Zahvalnicu za ostvarenu saradnju, veliku podršku i doprinos u poboljšanju materijalnog i socijalnog položaja penzionera/umirovljenika na području Grada Zenica.

„S ranijim predsjednikom Udruženja gospodinom Eminom Sijerčićem smo imali izuzetno dobru saradnju. Vjerujem da će tako biti i s novoizabranim predsjednikom. Grad Zenica koliko je u mogućnosti podržava sva udruženja. Ove godine smo za podršku Udruženju penzionera/umirovljenika Grada Zenica predvidjeli sredstva u iznosu od 100.000 KM, kao i podršku u vidu prehrambenih paketa. Također, planirana su i sredstva za subvencije karata“, kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Predsjednik Nadzornog odbora Saveza udruženja penzionera Federacije BiH Emin Sijerčić je podsjetio da je u proteklih nekoliko godina za podršku Udruženju penzionera/umirovljenika Grada Zenica izdvojeno cca 700.000 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno