Politika

SANJA RENIĆ NAPUSTILA NAŠU STRANKU: Tvrdi da nije dobila podršku u obračunu s korupcijom

Podijeli ovu vijest:

Sanja Renić, članica Predsjedništva Naše stranke i zastupnica u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, podnijela je ostavku na sve funkcije i napustila Našu stranku.

Njenu izjavu prenosimo u nastavku:

– Nakon godina predanog, prije svega, poštenog rada, došlo je vrijeme za promjene.

“Teška srca odlučila sam da dam ostavku na sve pozicije u Stranci, ali da izađem, i kao član, iz Naše stranke.

Odluka koju sam donijela je teška, ali ista je morala biti donesena kao moj lični stav, koji je uvijek do sada bio donesen, ne politički, nego isključivo, kao i sve drugo, samo srcem.

PROČITAJTE I:   Kasumović: Podnijet ću ostavku na funkciju gradonačelnika ako Bećirović ne pobijedi

Nažalost, put Naše stranke i mene se promijenio, te politika, kao i promjene u društvu, po mom mišljenju, ne mogu se provoditi tim pravcem, kojim Stranka trenutno ide.

ZDK je duboko ogrezao u korupciji. Ja sam svoj zastupnički mandat posvetila aktivnoj borbi protiv svih oblika koruptivnih radnji, ne mareći što ugrožavam, i svoj privatni mir, i svoju sigurnost. Hvala svima koji ste me pratili i podržavali! Nažalost, podršku, kakvu sam trebala u ovoj borbi, nisam dobila.

PROČITAJTE I:   Saopćenje za javnost: Fuada Kasumovića obavezno podvrgnuti psihijatrijskom vještačenju

Nisam dobila od Stranke čije sam boje odvažno nosila. Osjećajući moralnu i političku obavezu da nastavim raditi na stvarima koje sam pokrenula i koje su od velikog značaja za sve nas u ZDK-u, svoj politički put nastavit ću zajedno sa ljudima koji su prepoznali i koji cijene moju iskrenu namjeru da ZDK bude Kanton u koji se upire prstom kada se navode primjeri uspješnog privrednog i naučnog razvoja, a ne primjeri milionskih koruptivnih radnji!”

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010