Ostali sportovi

Zavidovićanka Lejla Slipić u Zenici počela pripreme za državno prvenstvo

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Zavidovićanka Lejla Slipić, članica AK „Duga“ počela je u Zenici intenzivne pripreme za državno prvenstvo koje će biti održano u Banjoj Luci 15. aprila, nakon pet godina pauze i neodržavanja državnog prvenstva u kajaku na divljim vodama. Lejla je bila pionirska i kadetska prvakinja na ovim prvenstvima, a na na Međunarodnom takmičenju održanom 19. i 20. marta u Zavidovićima, prvi put na sve tri zavidovićke rijeke Lejla je osvojila treće mjesto.
Sada pripreme, zbog obaveza prema fakultetu (I godina Ekonomskog fakulteta) radi na rijeci Bosni u Zenici u saradnji sa SRK Bosna. Na ušću Kočeve u Baboinu rijeku oko podneva lejla počinje treninge svaki dan.
Svojevrsni test nakon prirpema u rodnim Zavidovićima je imala proišlog vikenda na Memorijalnom takmičenju u Čačku gdje je u jakoj konkureniciji osvojila 3. mjesto u dvije discipline i gdje je bila jedina predstavnica BiH.
Inače Lejla Slipić je proglašena sportiskinjom Općine Zavidovići 2016. godine i Sportskom nadom ZDK 2018. Četiri godine zaredom bila je državna reprezentativka, a na međunarodnoj listi u konkurenciji kajakašica seniorki je na 48.mjestu. Ove godine planira nastupiti na Svjetskom kupu u Celju u mjesecu junu.
AKK Duga
Foto od L-Slipić/Zdići/AKK Duga/ZAVNEWS


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno