Ostali sportovi

VIDEO: TKD Akademija Jale ove subote domaćin Federalnog prvenstva i kupa Akademije Jale u taekwondou

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press centru gradske Arene „Husejin Smajlović“ u Zenici danas je održana press konferencija TKD Jale, a povodom organizacije Federalnog prvenstva i kupa Akademije Jale u taekwondou.

Naime, Taekwondo akademija Jale, u povodu obilježavanja 20 godina rada i postojanja, ove subote 09. aprila 2022.godine biće domaćin i organizator Federalnog prvenstva u taekwondou.

Federalno prvenstvo u taekwondou održaće se u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici na šest borilišta sa početkom u 9,30 sati.

Prisutnim su se obratili Jasmin Mujanović, predsjednik Organizacionog odbora (OO) prvenstva, Ermin Tabak, član OO ispred roditelja takmičara, te Ismir Horić, trener u klubu.

Kako je istaknuto na pressu ovo će biti drugi bodovni turnir, a prema pristiglim prijavama biće ovo do sada najbrojnije Federalno prvenstvo sa 570 učesnika. Na adresu organizatora stigle su prijave iz 34 kluba. Uporedo sa Federalnim prvenstvom održaće se i Kup akademije Jale za koji je prijavljeno 272 učesnika iz 27 klubova.

Taekwondo akademija Jale obilježava 20. godina postojanja i rada i tim povodom predsjednik OO, Jasmin Mujanović ističe:

-U subotu slavimo 20 godina postojanja i rada. Tim povodom bićemo domaćini i organizatori Federalnog prvenstva u taekwondou. Prvenstvo Federacije je drugi bodovni turnir i jedan od najjačih turnira u BIH.

Ovo je prvi put da Taekwondo akademija Jale organizuje Federalno prvenstvo. Postigli smo i zavidan rezultat što se tiče prijava takmičara. Imamo 570 takmičara u svim disciplinama. Takmičenja će se odvijati na šest borilišta uz korištenje najsavremenije profesionalne elektronske opreme za ocjenjivanje -, kazao je, pored ostalog, Mujanović.

Prema prijavama, najbrojniji će biti domaćin, akademija Jale, sa 70 takmičara i takmičarki. Osim akademije Jale na prvenstvu će nastupiti i ostali zenički klubovi. Taekwondo klub Zenica prijavio je pet učesnika, Team Čelik jednog takmičara, Start sa dva, a Kwon Klopče sa tri učesnika.

Domaćini očekuju dobre rezultate  za svoju ekipu i prvo mjesto u ekipnom takmičenju. Zahvaljuju se svim klubovima i prijateljima na podršci koju su im pružili.

Iz OO prvenstva kažu da su dobili podršku iz Grada i iz uprave Arene, a zahvaljuju se generalnom sponzoru Arcelor Mittalu i svim ostalim sponzorima.

Pozivaju ljubitelje sporta, a posebno taekwondo akademije Jale da dođu u što većem broju i pruže podršku njihovim  članovima Akademije i da obilježe 20 godina postojanja i rada.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno