Ostali sportovi

Veteranski ragbi turnir “Amir Halilović”: Kamberovića polje subota u 12h

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Organizatori Prvog međunarodnog veteranskog ragbi turnira “Amir Halilović”, braća Ivan i Andrija Petrović pozivaju sve Zeničanke i Zeničane da u što većem broju isprate ovaj poseban događaj u našem gradu, zakazan za subotu, 09.04. na stadionu “Kamberovića polje”, sa početkom u 12,00 sati.

Dan prije očekuje se dolazak svih prijavljenih ekipa sa 150 učesnika, koji su na ovaj način, odzivom na turnir, odlučili odati počast svom voljenom ragibisti i našem sugrađaninu Amiru Haliloviću, koji je sredinom prošle godine preminuo od opakog karcinoma pluća, nakon dužeg pokušaja liječenja.
Kako saznajemo od organizatora, učešće na turniru potvrdile su sljedeće ekipe:
– Ragbi veterani MAMUTI Beograd,
– Ragbi veterani klub AVALA Beograd,
– Ragbi veterani klub SISAK,
– Ragbi veterani klub BORAC Starčevo,
– Ragbi veterani klub DINAMO Pančevo,
– Ragbi veteranski klub VRŠAC,
– Ragbi klub PARTIZAN,
– Ragbi veterani klub ZMAJEVI Zemun,
– Ragbi veterani klub HARK MLADOST Zagreb,
– Ragbi klub VUKOVI Zenica i
– Ragbi klub STUDENT Niš
te pojedinci koji dolaze iz Holandije, Italije, Francuske, SAD, itd.
“Želja nam je da ovaj turnir postane tradicionalnog karaktera, jer je to najmanje čime možemo izraziti zahvalnost našem rahmetli bratu Amiru za njegove nesebične zasluge u odbrani ljudskosti u našim najtežim vremenima, ali i sve lijepe uspomene kojima nas je zadužio svojom humanošću, vedrim duhom i pjesmom, zbog čega pozivamo sve naše sugrađane da nam se pridruže na ovom događaju, u čast njegove radosti, dok nas sa svojim najljepšim osmijehom posmatra negdje s neba,” poručili su nam braća Petrović, čiji je ugostiteljski objekat Krčma BP generalni pokrovitelj ovog turnira.
Braća Petrović iskoristili su i ovu priliku da se zahvale svim svojim poslovnim partnerima kao prijateljima projekta, koji su se po ko zna koji put velikodušno odazvali još jednoj zeničkoj toploj ljudskoj priči u njihovoj režiji.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno