Zenica

Uslovi prijave na javni poziv za članstvo u socijalnu samoposlugu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Uslovi prijave na javni poziv za članstvo u socijalnu samoposlugu – Udruženje GEOPA iz Zenice trenutno provodi aktivnosti u projektu „Socijalno poduzetništvo – čini dobro, osjećaj se dobro“. Jedan od rezultata ovog projekta biće otvaranje prve socijalne samoposluge na područiju Grada Zenica. Ta samoposluga, svim domaćinstvima u potrebi, pružat će uslugu kupovine osnovnih životnih ramirnica sa popustima do 30%. Kada ste steknu uslovi i mogućnosti vršit će besplatnu podjelu paketa osnovnih životnih namirnica svim domaćinstvima koja se nalaze na spisku socijalno ugroženih u JU „Centar za socijalno i rad Grada Zenica“. Vršit će dostavu namirnica kupljenih po narudžbi za lica koja žive sama i koja su ograničenih mogućnosti za kretanjem.

Jednom riječi, udruženje GEOPA provodi petogodišnji projekat kojim želi sistemski ući u borbu protiv siromaštva. Svjesni smo veličine i složenosti ovog projekta i ovim putem pozivamo sve buduće korisnike da razumiju razloge dostavljanja navedene potrebne dokumentacije. Zatražena dokumentacija će biti alat kojim ćemo, uz usaglašene kriterije, izvršiti pravičnu selekciju i kategorisanje budućih članova socijalne samoposluge u 5 kategorija ugroženosti. Bez zatražene dokumentacije u javnom pozivu bilo bi nemoguće napraviti bazu podataka članova i svaki drugi način formiranja članstva doveo bi do nepravičnog kategorisanja članova. Zatraženom dokumentacijom, uz unaprijed uspostavljene kriterije (koje su ustanovila stručna lica iz oblasti socijalnog rada), stručna komisija će izvršiti najpravičnije moguću kategorizaciju. Iz tih razloga sve one koji, prema postavljenim kriterijima javnog poziva, ispunjavaju uslove javnog poziva žele se prijaviti na isti, molimo da razumiju postavljene uslove dostavljanja 9 dokumenata. Svaki od tih dokumenata ustvari donosi komisiji informaciju bez koje nebi mogli izvršiti kategorizaciju.

Važno je naglasiti da svi oni koji ispunjavaju uslove konkursa samo jednom će dostaviti traženu dokumentaciju. Nakon isteka zadanog roka javnog konkursa svi oni koji u budućnosti dođu u situaciju da ispunjavaju zadane uslove javnog konkursa mogu naknadno aplicirati pod jednakim uslovima.

SVE DODATNE INFORMACIJE MOŽETE DOBITI UPITOM NA e-mail: [email protected] ili tefonskim pozivom na broj 061-402-280

JAVNI POZIV

Za prijavu u članstvo socijalne samoposluge čiji će rezultat biti izrada jedinstvene baze podataka  SOCIJANO UGROŽENIH DOMAĆINSTAVA NA PODRUČIJU GRADA ZENICA

  1. PREDMET JAVNOG POZIVA

Predmet javnog poziva je prikupljanje prijava za prihvatanje u članstvo socijalne samoposluge i formiranje baze podataka o socijalno ugroženim domaćinstvima, a koja će se odnositi na programsku aktivnost Udruženja GEOPA  iz ZENICE u projektu “Socijalno poduzetništvo-čini dobro, osjećaj se dobro”. Baza podataka će se prvenstveno koristiti za dodjelu popusta prikupovini u socijalnoj samoposluzi.

Osnovne faze projekta podrazumjevaju:

  • Uspostavljanje saradnje sa organima i javnim ustanovama lokalne zajednice Grada Zenica i ZDK
  • Formiranje jedinstvene baze podataka socijalno ugroženih domaćinstava prema unaprijed određenim kriterijima
  • Uspostavljanje sistema prodaje kroz rad socijalne samoposluge u Gradu Zenica kao primjera “dobre prakse”
  • Razvoj socijalnog poduzetništva u drugim lokalnim zajednicama ZDK

 

  1. DOMAĆINSTVA KOJA IMAJU PRAVO NA PODNOŠENJE PRIJAVE
  • SVA DOMAĆINSTVA SA 4 ILI VIŠE ČLANOVA ČIJI BUDŽETI SU DO 800 KM,
  • SVA DOMAĆINSTVA SA DVA ILI VIŠE ČLANOVA ČIJA PRIMANJA NE PRELAZE PRIMANJA OD 600 KM,
  • DOMAĆINSTVA SA JEDNIM ČLANOM ČIJA PRIMANJA NE PRELAZE 350 KM
  • DOMAĆINSTVA KOJA SE NALAZE NA SPISKU JU “Centar za socijalno i rad “ Grada Zenica

III. USLOVI KOJIMA PODNOSIOCI PRIJAVE MORAJU UDOVOLJAVATI

Domaćinstva koja stiču pravo prijave na Javni poziv  moraju ispunjavati sljedeće uslove:

  • Da imaju prijavljen boravak na adresi Grada Zenica
  • Da domaćinstvo podnese zahtjev za članstvo u socijalnu samoposlugu u skladu sa objavljenim Javnim pozivom
  • Da korisnik Udovoljava i drugim uslovima utvrđenim Javnim pozivom
  1. OBAVEZNA DOKUMENTACIJA ZA SUDJELOVANJE

Obavezna dokumentacija mora sadržavati:

  1. Zahtjev za prijavu na Javni poziv- OBAVEZNA DOSTAVA dokumenta (PRIJAVA)
  2. CIPS nosioca domaćintva- OBAVEZNA DOSTAVA dokumenta
  3.  KUĆNA LISTA domaćinstva (Ovjerena od nadležnog organa)- OBAVEZNA DOSTAVA dokumenta
  4. Dokaz o finansijskim primanjima punoljetnih članova domaćinstva (platna lista, ček penzije, socijalna davanja), ako ih ima.
  5. Uvjerenje od strane JU “Služba za zapošljavanje ZDK” da su punoljetne osobe iz domaćinstva na spisku ove ustanove, ako su nezaposlene
  6.  Uvjerenje od strane JU “Centar za socijalno i rad Grada Zenica” da se domaćinstvo nalazi na spisku staranja ove javne ustanove, ako ima socijalna primanja
  7. Potvrdu članova domaćinstva koji se trenutno školuju u nekoj od visoko- obrazovnih ustanova (za studente – kopija INDEKSA sa orginalom na uvid)
  8. Notarski ovjerenu Izjavu nosioca domaćinstva da će kao član socijalne samoposluge uredno izirivati članarinu u socijalnoj samoposluzi  najkasnije zadnjeg dana u mjesecu za naredni mjesec- OBAVEZNA DOSTAVA dokumenta (IZJAVA)
  9. Običnu kopiju (uz prikaz orginala) K.Č.izvoda stambene nekretnine koju posjeduje domaćinstvo (k.č. kuće, k.č. stambene jedinice) ili običnu kopiju (uz prikaz orginala) ugovora o podstanarstvu- OBAVEZNA DOSTAVA dokumenta

NAPOMENA:

Prilikom dostavljanja gore navedene dokumentacije domaćinstva su obavezna dostaviti barem jedan od  navedenih documenata pod tačkama 4 ili 5  za svakog punoljetnog člana domaćinstva.

Domaćinstva koja se nalaze na spisku socijalno ugroženih JU “Centar za socijalno i rad Grada Zenica” obavezni su dostaviti dokumentaciju pod tačkom 1, 2, 3, 6, 7, 8 I 9.

Članovi Udruženja penzionera Grada Zenica, Udruženja invalida rada Grada Zenica i Udruženja JOB “Unija veterena” Grada Zenica u sjedištima svojih udruženja mogu dobiti prijavne obrasce pod tačkama 1, 3 i 8 (Obrazac PRIJAVE, KUĆNE LISTE i IZJAVE). Svi oni koji NE PRIPADAJU nabrojanim udruženjima navedene dokumente za prijavu na Javni poziv mogu podići na recepciji u zgradi RMK (zgrada Vlade ZDK) na adresi Kučukovići br.2.

  1. VRJEDNOVANJE PROJEKTA

Vrjednovanje i rangiranje domaćinstava pristiglih na Javni poziv, vršit će Komisija koju imenuje upravni odbor Udruženja GEOPA.

Komisija razmatra projekte primljene na bazi Javnog konkursa, cijeni ispunjenost uslova i kriterija za odobravanje istih, sačinjava zapisnik s obrazloženom ocjenom i mišljenjem te isti dostavlja predsjedniku upravnog odbora Udruženja GEOPA na uvid i razmatranje. Konačnu odluku koja domačinstva ispunjavaju uslove Javnog poziva donosi Upravni odbor udruženja GEOPA na bazi Javnog poziva za članstvo u socijalnoj samoposluzi. Rezultati Javnog poziva o izboru članova socijalne samoposluge biti će objavljeni u roku od 60 dana od dana objave, a na službenoj web stranici Udruženja GEOPA biće prikazani u roku od 90 dana od dana objave Javnog poziva. Prije donošenja odluke o članstvu u socijalnu samoposlugu, Upravni odbor udruženja GEOPA zadržava pravo zatražiti dodatna pojašnjenja od strane predstavnika domaćinstva koje učestvuje u Javnom pozivu.

  1. OPĆE ODREDBE

Obrazac za prijavu po ovom Javnom pozivu, kao i IZJAVU, može se preuzeti na službenoj web stranici Udruženja GEOPA ili na adresi Kučukovići br.2   72 000 ZENICA (zgrada RMK Prometa 4. Sprat kancelarija broj 407)

Aplikacija za učestvovanje dostavlja se lično ili putem pošte na adresu: Udruženje GEOPA ul. Kučuković br.2, kancelarija br.407, 72 000 Zenica.

Prijava se dostavlja u zatvorenim neprovidnim kovertama sa naznakom: „NE OTVARAJ – PRIJAVA NA JAVNI POZIV – Socijalna samoposluga“.

Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objavljivanja Javnog poziva u nekim od sredstava javnog informisanja, najkasnije do 31.07.2020.godine.

Zahtjevi s nepotpunom dokumentacijom, podneseni nakon roka i utvrđene forme, neće se razmatrati.  Da bi aplikant ušao u konkurenciju za odabir na Javnom pozivu, mora ispuniti formalno-pravne uslove iz ovog Javnog poziva – odnosno dostaviti kompletnu obaveznu dokumentaciju. Dokumenti koji se šalju na Javni poziv, ne vraćaju se aplikantu. Neadekvatno popunjene prijave i nekompletni zahtjevi se neće razmatrati.

Zenica, 15.06.2020.godine

Upravni odbor udruženja GEOPA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno