Zenica

VIDEO: Talić – o otvaranju Gradskih bazena

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO: Talić – o otvaranju Gradskih bazena – Iz JP za upravljanje i održavanje sportskih terena istakli su da su obavili sve moguće pripreme za početak rada Gradskih bazena u Zenici.

Direktor Nedim Talić je dodao da su poduzeli sve moguće mjere i da su obezbjedili adekvatne uslove za početak sezone unatoč teškim finansijkim uvjetima.

“Uradili smo kompletnu pripremu za ovogodišnju ljetnu sezonu na Gradskim bazenima, iako smo od samog početka 2020. godine imali konstantne finansijske trzavice koje su prouzrokovane nizom dešavanja posljednjih pet mjeseci. Najviše nas je pogodila pandemija korona virusa zbog čega smo bili prinuđeni obustaviti pružanje usluga ukupno 67 dana. Prema analizi koju smo uradili izgubili smo cca. 250.000 KM prihoda, što je skoro 90 % od ukupnih prihoda na mjesečnoj bazi.

Zbog ukupne epidemiološke situacije, obratili smo se nadležnim zdravstvenim institucijama od kojih čekamo odgovor na koji način ćemo organizovati ljetnu sezonu na Bazenima i da li ćemo uopće imati mogućnosti da otvorimo Bazene u ovom periodu. Moram naglasiti i to da JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata mora imati ekonomsku opravdanost za otvaranje Bazena, tako da ukoliko ostane na snazi da su zabranjena okupljanja više od 300 ljudi, neće biti isplativo s obzirom da imamo enormne tekuće troškove za rad Bazena, kao što su spasioci, hemijska sredstva, svakodnevna ispitivanja ispravnosti vode, dezinfekcije objekta i slično.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno