Info

Poziv na javnu raspravu: Prednacrt Zakona o reprodukcijskom materijalu šumskog i ukrasnog drveća i grmlja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poziv na javnu raspravu: Prednacrt Zakona o reprodukcijskom materijalu šumskog i ukrasnog drveća i grmlja – Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sarajevo aktom broj: 08-26/1-1760-3/17 od 15.5.2018. godine, predložilo je da se Javna rasprava o tekstu Prednacrta Zakona o reprodukcijskom materijalu šumskog i ukrasnog drveća i grmlja, koji je izradila Radna grupa imenovana od strane Federalnog ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, sa ciljem da se uočeni određeni nedostaci i nedorečenosti koje su se pojavile u toku implementacije Zakona o sjemenu i sadnom materijalu šumskih i hortikultrunih vrsta drveća i grmlja („Službene novine Federacije Bosne i Hercegovine“, broj: 71/05 i 8/10), prevaziđu, kao i da se odrebe istog koje nisu u potpunosti usklađene sa Direktivom 1999/105/EZ koja reguliše tržište šumskim reprodukcijskim materijalom usklade, za Zeničko-dobojski kanton održi dana 29.05.2018. godine (utorak) u 1100 sati.

S tim u vezi, pozivamo sve zainteresirane da učestvuju u Javnoj raspravi o Prednacrtu Zakona o reprodukcijskom materijalu šumskog i ukrasnog drveća i grmlja koja će se održati u Zenici, dana 29.05.2018. godine (utorak) sa početkom u 1100 sati u sali 301/III sprat Aneksa zgrade RMK Promet-a (sjedište Zeničko-dobojskog kantona), Kučukovići broj 2, Zenica.

Tekst Prednacrta zakona o reprodukcijskom materijalu šumskog i ukrasnog drveća i grmlja (sa obrascima za dostavljanje primjedbi) možete preuzeti na zvaničnoj web stranici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva: www: fmpvs.gov.ba u izborniku: Obavijesti i javne rasprave.

Na Javnu raspravu pozivamo i sve zainteresovane, koji smatraju da mogu dati svoj doprinos ovoj izuzetno važnoj temi.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno