Info

CIK – Predavanje za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

CIK – Predavanje za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenica –  Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK) danas je u Centru za edukaciju održala interaktivno predavanje za studente Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici, koji žele sticati znanja i iskustva u vezi sa izbornim sistemom i izbornim procesom u Bosni i Hercegovini.

Tema predavanja je bila “Izbori: zakonodavstvo, proces, institucije”.

Uvodno izlaganje je održala Irena Hadžiabdić, predsjednica Centralne izborne komisije BiH, a Marijana Žuljević, šefica Odsjeka za izbore je prezentirala karakteristike izbornog sistema i procesa u Bosni i Hercegovini.

Bila je to i prilika da Centralna izborna komisija BiH i na taj način promovira značaj učešća mladih na izborima. Studentima iz Zenice na predavanju su se pridružili i studenti Međunarodnog univerziteta Sarajevo, saopćeno je iz  Ureda za informiranje CIK-a BiH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno