Ljudi

Video: WDR TV napravila prilog o Zeničaninu koji je svoj novi dom našao u Njemačkoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: WDR TV napravila prilog o Zeničaninu koji je svoj novi dom našao u Njemačkoj – Njemačka televizija WDR objavila je, uokviru svog regionalnog dnevnika, prilog o našem sugrađaninu Edinu Neslanoviću, koji je posao i karijeru nastavio u toj državi.

Objavljujemo originalni video, bez prijevoda, ali umjesto prijevoda ili komentara objavljujemo tekst koji je Edinov sugrađanin i prijatelj, Emir Oruč, objavio najavljujući da je WDR objavio prilog o njegovom prijatelju. Njegov status na društvenim mrežama govori mnogo o razlozima Edinovog odlaska, ali i onome što BIh gubi odlaskom vrijednih ljudi.

Das ist mein Freund Edin Neslanovic . Otišao je prošle godine u Njemačku. Simbolično, dočekao je svojih 5 min i to na pokrajinskoj televiziji wdr.de , koja je napravila prilog o njemu. Da li biti tužan ili sretan kada moraš napustiti domovinu da bi ostvario zagarantirana, socijalna,radna i zdravstvena prava. ” Ko hoće raditi , ima posla u BiH.” To je floskula naših robovlasnika, jer oni koji rade naprave za jednu godinu čak 4 mjeseca prekovremenih, neplaćenih, sati. Isto je vrednovana noćna smjena, rad praznicima jer po satu ne možeš “nagurati ni na 2 KM. I tako radiš 8 godina, a da od tih silnih inspekcija nikada niko nije provjerio takve stvari. Još ako feudalac zna da si u kreditu, auuu, tad si ga bajo na.ebao. Okreneš se, prošlo 10 g, a ti stojiš u mjestu i uvijek u minusu, gledaš u svoje dijete i znaš da ga čeka isto. A sve zahvaljujući onima , koji u ime patriotizma, opljačkaše ovu zemlju u kojoj skoro da više nema mjesta za običnog čovjeka. Onda odeš…Dođeš u drugu kulturu, drugi mentalitet,drugi narod i budeš prihvaćen. Dobiješ ista prava kao i onaj potomak prvog Germana koji je naselio Njemačku. Dobiješ svojih 5 min, u životu i na TV-u.  Čestitamo drugu Edi na pobjedi protiv nepravde. Aufwiedersehen Bosnien, ostala si bez dobrog, poštenog momka.

KLIKNI OVDJE DA POGLEDAŠ VIDEO



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno