Politika

VIDEO+FOTO: konstituisano novo Gradsko vijeće, Sanja Renić na čelu GV

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VIDEO+FOTO: konstituisano novo Gradsko vijeće, Sanja Renić na čelu GV – Danas je održana konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća Zenice. Nakon davanja svečane izjave novoizbranih vijećnika, javnim glasanjem i većinom glasova za predsjedavajućeg Vijeća izabrana je Sanja Renić iz Naše stranke, za njenog zamjenika Jasmin Hodžić iz SBB-a.

U Radno predsjedništvo GV su izabrani Sanjin Aldobošić  iz Snage centra, Ekrem Ćosić i Emina Tufekčić, oboje iz SDA. Danas je imenovan i novi sastav devetočlane Komisije za izbor i imenovanja.

-Mjesto predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenice shvatam kao veliku čast i zadaću. Nama to nije samo simbolična i protokolarna pozicija, već nam daje širi uvid u sva pitanja od životne važnosti za Zenicu, i šansu da u ovom novom periodu koji je pred Zenicom učestvujemo sa našim prijedlozima i rješenjima za zajednicu.“, kazala je Sanja Renić po imenovanju.

Renić, koja je i predsjednica Gradskog odbora Naše stranke u Zenici, kazala je da je kako je ovo dobar temelj za još intenzivniji rad Naše stranke u Zenici, i posebno je naglasila kako Naša stranka neće, kao ni do sada, pristati na saradnju sa nacionalističkim strankama.

„Naša stranka u Zenici neće, niti je ikad željela biti poput oportunističkih stranaka, koje ako su u opoziciji ni ne prate dnevni red, već automatski glasaju protiv svih prijedloga. S obzirom da sam i predsjedavajuća, ja ću detaljno pratiti sve tačke koje budu dolazile preko Kolegija na dnevni red, i unutar Gradskog odbora Naše stranke u Zenici zauzimat ćemo stavove po tim pitanjima, ovisno od kvaliteti prijedloga“, kazala je nova predsjedavajuća Gradskog vijeća Zenice.

-Stavimo interes građana Zenice i ovoga Grada uvijek ispred interesa svake politike, jer građani su vas i izabrali, poručio je danas vijećnicima u novom sazivu Gradskog vijeća Zenice i Fuad Kasumović, gradonačelnik Grada, čestitavši im na izboru i poželjevši uspješan rad.Istovremeno je izrazio i spremnost da dio svojih ovlaštenja prenese i na njih, a obzirom da je u toku priprema prijedloga buždeta Grada za iduću godinu, gradonačelnik Kasumović je pozvao sve stranke koje participiraju u Vijeću da dostave i svoje prijedloge.

Pogledajte konstituisanje GV:



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno