Politika

GO FOM SDP Zenica: Pozivamo gradonačelnika da mu mladi budu prioritet

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvršni  odbor  GO FOM SDP Zenica:  Pozivamo gradonačelnika Fuada Kasumovića da mu mladi u Zenici budu prioritet
Na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora GO FOM SDP Zenica razmatran je rezultat mladih koji su bili na listi SDP Zenica na protekli lokalnim izborima, te trenutni položaj mladih u cijeloj BiH, sa posebnim osvrtom u našem gradu.
Predsjednik GO FOM SDP Zenica Dino Ćatović je detaljno izvjestio Izvršni odbor o rezultatima koji su mladi postigli na proteklim lokalnim izborima, koju su ocjenjeni kao zadovoljavajući, obzirom da se većina kandidata prvi put nalazila na listi.
Naglašeno je da se traži od gradonačelnika Fuada Kasumovića da mu mladi u Zenici moraju biti prioritet, te da se što prije krene sa stvaranjem boljih prilika za mlade kako bi njihova perspektiva bila u našem gradu, a ne u zapadnim državama.
Preko vijećnika SDP Zenica zalagat će se za realizaciju „Izbornog programa za mlade 2016-2020“, gdje posebno ističu otvaranje poduzetničkog centra, poticaje za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih, fond za zapošljavanje i samozapošljavanje mladih, osnivanje i revitalizacija zemljoradničkih zadruga, formiranje studentskog servisa, te organizacija univerzijada i studenstkih festivala.
FOM SDP Zenica neće odustati od borbe za Dom mladih, jer je to minimum koji zaslužuju mladi našeg grada. Jasno je da će tražiti da se budžetom za predstojeću godinu osiguraju pretpostavke za izgradnju ili adaptaciju neiskorišetnih objekata i održavanje istog. Pozivamo gradonačelnika, koji je dobio glasove i od mladih ljudi da iste ne iznevjeri kao što su to u prošlom sazivu uradili vijećnici Stranke demokratske akcije(SDA).
Spremni da svojim angažmanom doprinesu boljem položaju mladih u našem društvu, te ohrabreni rezultatom mladih vijećnika sa SDP-ove liste, FOM SDP Zenica poziva mlade u Zenici da im se pridruže u ovoj borbi jer su na istoj strani.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno