Politika

SNAGA CENTRA: Protiv smo “spinova” i podvala takozvane “ljevice”, nikad nećemo biti protiv samo zato da bi bili kontra drugih

Snaga centra
Snaga centra

SNAGA CENTRA: Protiv smo “spinova” i podvala takozvane “ljevice”, nikad nećemo biti protiv samo zato da bi bili kontra drugih

Izbor vijećnice Naše stranke Sanje Renić na mjesto predsjedavajuće Gradskog vijeća, na prijedlog Snage centra, BPS-a, Naše stranke i vijećnika iz reda manjina, koji je potom podržan od strane vijećnika SDA i SBB, dokaz je ispravne politike Snage Centra da inicira, predloži ili podrži svaki korak koji može doprinjeti napretku ovog grada, boljem, bržem i efikasnijem radu Vijeća, Gradske uprave, a time i Grada Zenice.

Snaga Centra je predložila da Predsjedavajuća bude gospođa Renić iz niza razloga, te izražavamo žaljenje što su preostale dvije stranke u vijeću, SDP i DF ipak nastavile pravcem slušanja sarajevskih centrala i, po svaku cijenu, kontriranju svega što dolazi od drugih, makar bilo i korisno i dobro, navode u saopćenju ove stranke.

– Protiv smo “spinova” i podvala takozvane “ljevice”, koja je svojom dosljednošću u kontraproduktivnim potezima opoziciju svela na daleke promatrače zbivanja u mnogim Vijećima i skupštinama. Nikada, nigdje i ni po koju cijenu nećemo, kao oni, biti protiv neke odluke samo da bi bili kontra drugih.

Nakon današnje (četvrtak) sjednice Gradskog vijeća iz određenih krugova lažne “ljevice” se namjerno plasiraju lažne tvrdnje da su vijećnici Snage Centra “podržali prijedlog SDA i SBB”, a ustvari bilo je obratno. Već ranije smo rekli da nećemo biti puki promatrači, nego želimo da svom Gradu donesemo niz odluka, rješenja i projekata koji će smanjiti nezaposlenost, povećati investicije, dovesti kapital i konačno gradu vratiti istinski prefiks Grada.

Daleko prije izbora, tokom izborne kampanje, nakon objave izbornih rezultata, a i danas pozivamo sve stranke i vijećnike da odbace uskostranačke i interese centara van našeg Grada, o čemu je sa govornice Vijeća govorio i gradonačelnik Kasumović. Podržaćemo i rad Gradonačelnika, kao i svaku odluku Vijeća koja je u interesu građana. Nismo niti ćemo biti vezani u “koalicije radi koalicija”, nego samo koalicije za boljitak građana.

To ne  znači da smo „prodali ideju“ ili se „stavili na nečiju stranu“. Naprotiv, upravo ono što nam je nuđeno od tzv.opozicije odnosno onih koji su ostali u skromnoj manjini, pokazuje da njima, a ne nama, nije interes brzo konstituisanje i rad, nego samo političko zatezanje i natezanje koje je građanima ovog grada i države već „pojelo“ dvije decenije života.

Još jednom pozivamo sugrađane da ne nasjedaju na dezinformacije da je neko “jedina prava opozicija”, jer proteklih godina u našoj politici jedino bilo sigurno da – biti opozicija znači ne raditi ništa i čekati naredne izbore.

Snaga centra neće ni lijevo, ni desno, zato i jeste Snaga Centra. Naš pravac je jasan – samo naprijed za bolju Zenicu. One koji su zastranili sklanjajući se u sjenu ljevice ili desnice pozivamo da prestanu sa jeftinim partijskim politikanstvom, te krenu raditi za svoj grad.

Press Snaga Centra

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem