Politika

Odgovor Našoj stranci: Građani traže odgovorno ponašanje od izabranih predstavnika vlasti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Građani traže odgovorno ponašanje od izabranih predstavnika vlasti

Poštovana gđa. Sanja Renić, dužnost mi je da kao građanin grada Zenice odgovorim na vijest koju ste plasirali u medije „Renić traži odgovornost zbog uništavanja murala na gradi Socijalnog“.

Nas građane duboko uznemiruje činjenica da danas svako može postati vijećnik i plasirati u medije
razne i neprovjerene informacije. Građani traže odgovorno ponašanje od izabranih predstavnika vlasti za koje su glasali na ovim izborima. Umjesto što ste trošili vrijeme na osuđivanje, kako ste naveli u članku: „barbarski postupak uništavanja fasade“, trebalo bi da ste prvo provjerili informaciju koju ste plasirali u medije ili jednostavno upitali odgovorne ljude na gradilištu šta se dešava sa fasadom na zgradi „Socijalnog“ ?

Da ste se zaista interesovali za zaštitu fasade i murala vrlo lako bi došli do tačne i istinite informacije, da je upitanju totalna rekonstrukcija fasade i njeno vračanje u prvobitno stanje, koja podrazumjeva kompleksnu zamjenu svih kamenih ploča novim istim kamenim pločama, te zaštitu i sanaciju „radničkog murala“. Radovi su bili neophodni jer su postojeće ploče bile oštećene i prijetilo je urušavanje cijele kamene fasade. Moram Vas razočarati da se svi radovi izvode pod stručnim nadzorom odgovornih ljudi i prema projektnoj dokumentaciji.

Ovim putem želim uspješan rad Vama i ostalim novoizabranim gradskim vijećnicima, sa porukom da se ponašate odgovorno prema Zeničkoj javnosti i građanima i da u medije ne plasirate netačne i neprovjerene informacije. Umjesto mnogobrojnih kritika koje čitamo u medijima od Vas i ostalih izabranih predstavnika očekujemo korisne prijedloge koji će pridonjeti bolju budučnost građanima Zenice. U protivnom građani mogu lako da uvide da su pogriješili i da okrenu leđa onima kojima su dali svoju podršku i glas.

odgovorni građanin



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno