Zločini

Ko su zenički “Pišonja i Žuga” ?

Šerifa: na sreću nije bila u kući
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ko su zenički “Pišonja i Žuga” – još nisu  otkriveni kradljivci Albinog kamiona -Mada samo nalik na radnju iz teksta pjesme “Zabranjenog pušenja” dvojica Zeničana su prošle sedmice umjesto “autobusa “Autoprevoza” sa Hrida”, ukrali komunalni kamion i krenuli u put u nepoznato… do susjednog Lukovog polja – gdje su i okončali bijeg.

Zenička policija zabilježila je u noći između srijede i četvrtka neobičnu krađu i još neobičniju saobraćajnu nezgodu. Kako smo već pisali, u naselju Raspotočje nepoznate osobe su provalile u krug komunalnog preduzeća “Alba” i ukrale kamion sa prijevoz otpada “MAN” (E16-J-802).

Prema prvim saznanjima policije, nekoliko osoba koje su u neposrednoj blizini tog preduzeća i mosta za naselje Lukovo polje konzumirale alkohol “ohrabrilo” se pod “dozom” i preskočilo ogradu, te u krugu preduzeće pokušalo da pokrene neko od parkiranih vozila.

– Utvrđeno je da su pokušali pokrenuti kombi, ali im to nije uspjelo, pa su onda prešli na ovaj kamion. Pokrenuli su ga “spajanjem” kablova, a potom su kroz kapiju izašli tako što su je otvorili s unutrašnje strane, rekao nam je Damon Karić, član uprave “Albe”.

Prema policijskim saznanjima, u kamionu su se nalazile dvije osobe, muškarac starosti oko pedeset godina u narandžastoj jakni, koji je navodno i upravljao vozilom, te mlađi muškarac u “farmer” jakni. U policiji nam nisu mogli potvrditi da su “usput” prouzrokovali još jednu nesreću, ali svoj put su završili dva kilometra dalje, u naselju Lukovo polje, u dvorištu porodične kuće Zeničanke Šerife Skopljak.

– Bila sam na poslu, radim u Porodilištu Kantonalne bolnice i taman se vraćala kući, kad su me na cesti zaustavile komšije i rekle da se ne sekiram, da je sve u redu. Nisu mi odmah ni dali da vidim, a da sam bila u kući, sigurno bi me prekinulo”, kaže nam Šerifa.

Vozač i suvozač ukradenog kamiona, koji su po izjavama svjedoka bili pod jakim dejstvom alkohola, pokušali su ispred Šerifine kuće da okrenu kamion, ali umjesto toga su udarili u zid i prozor kuhinje u prizemlju. Nasreću, “promašili” su metalna vrata tik do mjesta udara, iza kojih se nalazi pumpna podstanica gradskog grijanja. Da su kojim slučajem udarili u pumpno postrojenje, šteta bi bila znatno veća i opasnije i po samog “vozača”.

– Turirali su kamion, pokušavali ići naprijed-nazad, a buka i galama nas je “istjerala” iz kuća. Kretali su se malo nazad, pa opet u kuću. Tek smo jutros vidjeli da je mala šteta, koliko je udar bio jak, ali je amortizovalo to što su udarili samo ćoškom, a ne cijelim vozilom. Čim sam izašao na cestu, povukali su “Komšija, daj Allaha Ti pomozi nam da okrenemo kamion, zaglavili smo”. Bili su pijani toliko da su se gegali. Rekao sam im “pogledajte šta ste uradili, ženi udarili u kuću”, te pored njih ušao u kabinu i uzeo ključeve. Oni su u međuvremenu već pobjegli prema glavnoj cesti. Za dvije-tri minute je stigla policija, priča nam komšija Alen.

Šerifa Skopljak nam kaže da “još uvijek otplaćuje izgrađenu kuću” u kojoj živi sa kćerkama, nakon smrti muža, te da joj je “najveća briga bila šta ako šteta bude takva da ne mogne nastaviti živjeti u njoj”.

– Ne znam koliko oholosti i svega lošeg ima u tim ljudima, koje uništava alkohol. Slučajno nisu stradali ili ubili nekog na cesti, kaže nam vlasnica kuće. U zeničkoj policiji nam navode da tragaju za počiniocima krađe, koji će osim za krađu vozila, biti terećeni i za “oštećenje tuđe stvari”. Kamion je, sa manjim oštećenjima, vraćen zeničkoj “Albi”.

(tekst i foto: Dnevni avaz, obrada i naslov redakcijski)

Uviđaj na mjestu udara u Lukovom polju
Uviđaj na mjestu udara u Lukovom polju


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno