Ljudi

In memoriam: Benjamin Šuvalić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

In memoriam: Benjamin Šuvalić – Poznanici i prijatelji preminulog obavjestili su našu redakciju, da je od posljedica teških povreda zadobijenih u saobraćajnoj nesreći, preminuo Benjamin Beno Šuvalić.

Ovaj mladić je odrastao u ustanovi za brigu o djeci bez roditeljskog staranja Dom porodica bio je ljubimac, ne samo žitelja Crkvica, nego i mnogih u gradu. Izuzetno je volio druženje, životinje, a mnogi ga znaju kao susretljivog i prema potpuno nepoznatim ljudima.

U samom domu, pogotovo u posljednjem periodu, bio je jedan od najozbilnijih i najogovornijih štićenika, na koje se mogla uvijek osloniti i sama uprava.

Ne tako davno, jer je postao punoljetan, iz doma je premješten u jedan stan u gradu, sa još nekoliko punoljetnih štićenika iste ustanove. Prema dostupnim podacima, nastradao je u saobraćajnoj nesreći na kružnom toku u Crkvicama, pod još uvijek ne toliko jasnim okolnostima.

Iako se prvobitno govorilo o lakim, ispostavilo se da se radi o teškim povredama opasnim po život, a Benjamin je ubrzo nakon hospitalizacije pao u komu iz koje se nije probudio.

Nažalost, od rođenja ga život nije mazio, a osamostaljenje iz doma trebalo je da mu dadne drugu šansu. Nažalost, sudbina je bila brža i Zeničani, oni koji su ga poznavali, pomagali, ali i oni koji su samo uzvraćali na njegove pozdrave, ostali su bez jedne od prepoznatljivih osoba ovog grada.

LINK ZA INFORMACIJU O DŽENAZI



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno