Nogomet

Zvanično: Slaven Musa novi trener NK Čelik

Zvanično: Slaven Musa novi trener NK Čelik –  Mostarski stručnjak potpisao je ugovor do kraja sezone, a osnovni cilj jeste opstanak kluba u Premijer ligi BiH. Slaven Musa je nakon Kemala Hafizovića, Elvedina Beganovića i Vinka Divkovića već četvrti trener Čelika u ovoj sezoni. Svi se nadaju da će ovaj stručnjak i okončati sezonu na Bilinom polju, s uspješnim završetkom, odnosno opstankom crno-crvenih u Premijer ligi.

Musa je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Branitelj, Zrinjski, Široki Brijeg, Vitez i Gošk. Slovi kao trener koji odlično poznaje prilike u bh. nogometu, a posebno u Premijer ligi. Čelik će do kraja sedmice krenuti s pripremama za nastavak sezone, prvi dio priprema biće u Zenici, dok je 22 ili 23. januara planiran odlazak u Antaliju, gdje bi ekspedicija Zeničana trebala ostati 10-ak dana. U narednim danima očekuje se i dolazak pojačanja na Bilino polje, a kao što smo već pisali na dugoj listi pojačanja su: Krpić, Rustemović, Škahić, Galešić, Gojković, Bureković, Nikolić, Bekrić…

“Primarni i osnovni cilj nam je opstanak u ligi, meni je zadovoljstvo i čast što sam dio ove priče, te odmah počinjemo raditi. Već se pregovara sa dosta igrača tako da očekujem da ćemo biti igrački dosta jači nego što smo bili u prvom dijelu i da ćemo svi zajedno ostvariti naš cilj”, rekao je Musa. Na zahtjev novog Šefa, Jasmin Đidić je novi pomoćni trener, te Asim Hrnjić, dok je trener golmana Goran Brašnić.

Tagovi
 
loading...