Nogomet

Idrizović: Klub nema opremu za pripreme, čeka nas mnogo posla

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Idrizović: Klub nema opremu za pripreme, čeka nas mnogo posla – Večina klubova krenula je s pripremama, a Zeničani još nisu imenovali ni trenera. Posla na Bilinom polju je mnogo, ali je i malo vremena. Investitori iz Turske učinit će sve da što brže poslože mnoge stvari u Čeliku.

Kako smo jučer pisali na Bilinom polju se radi od jutra do mraka, predstavnik investitora Ashat Idrizović, kome je povjereno upravljanje klubom u ovom trenutku ima posla preko glave, tako da je u klub vratio i Jasmina Memiševića dojučerašnjeg predsjednika, kako bi što prije stekao uvid u pravo stanje i probleme u i oko kluba.

Idrizović je za SportSport.ba je istakao da je stanje na Bilinom polju haotično, te da je malo vremena, a posla i previše.

“Investitor mi je ukazao veliko povjerenje, iako se nisam nadao da ću faktički sam biti ovdje u klubu, ovdje je veoma složena i kompleksna situacija. Ovi ugovori što su potpisivani s igračima, pa to je zločin. Mi smo došli pred svršen čin, imamo igrače na raspolaganju koji ne mogu realno da igraju u Čeliku, ali imaju jake ugovore i dugoročne, tako da tu imamo velike probleme. Turci su imali plan dovesti pet top stranih igrača, koji bi sigurno razvalili u Premijer ligi, ali pošto ne možemo dovoditi strane trenere i igrače veoma je teška situacija i uzak izbor kada su u pitanju kvalitetni igrači” ističe Idrizović.

U narednim danima se očekuje i zvanično imenovanje novog trenera Zeničana

“U ovom trenutku najozbiljniji kandidat je Slaven Musa, s njim ćemo obaviti razgovor, vidjet ćemo koji su njegovi uslovi, onda ćemo to prezentirati investitoru i vjerujem već sutra ili prekosutra znat ćemo hoće li on biti novi trener ili možda neko drugi. Treba mi pomoć ovdje, tražio sam od investitora da mi pošalje jednog koordinatora iz Turske, da ovdje sa mnom radi i prenosi informacije i dešavanja investitorima jer ja ne mogu dupli posao raditi, oduzima mi mnogo vremena” kaže Idrizović.

Za tri dana u Čeliku već je dobio mnoge pozive podrške, ali i prijetnje nekih ljudi

“Ja sa svima želim fino da rješavam stvari, ja moram odgovarati investitoru za posao koji radim, tako da odluke koje donosim sigurno da mislim da su ispravne. Dobio sam mnogo poruka i zvalo je dosta ljudi koji su pružili podršku, ali isto tako i pojedinci su uputili neke prijeteće poruke, ali to me mnogo ne zamara jer ja znam da od početka radim ispravno i u interesu kluba, bez da nekome namjerno naudim ili ga oštetim. Kakva je situacija u klubu dovoljno govori podatak da nemamo opremu za pripreme, o ostalim stvarima da ne govorim. Mnogo je posla, malo vremena, nadam se da ćemo sve stići posložiti u što kraćem vremenskom periodu”, kazao je za SportSport.ba Ashat Idrizović.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno