Nogomet

Zvanično: Aldin Šišić ostaje u Čeliku i narednu sezonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zvanično:Aldin Šišić ostaje u Čeliku i narednu sezonu – Nogometaši Čelika proteklog vikenda sudjelovali su na Memorijalnom turniru “Galib Mujičić”, gdje su pobjedama na Vitezom i Rudarom s po 2:0 osvojili ovaj turnir. Zeničani će u narednoj sezoni nastupiti u dosta podmlađenom sastavu, svi najbolji igrači su napustili klub, a na Bilino Polje su došli mladi igrači iz drugih klubova iz okolice, te nekadašnji omladinci Čelika, koji su se proteklih godina kalili u drugim klubovima.

Jedan od igrača koji je bio član ekipa u prošloj sezoni, a koja je izborila opstanak u Premijer ligi, nakon furioznog proljetnog dijela prvenstva je i 27-godišnji Aldin Šišić. On je prije nekoliko trenutaka u prostorijama kluba potpisao novi ugovor s klubom, što je potvrdio i za naš portal.

“Istina je dogovorili smo se da potpišem novi ugovor na godinu dana, sa mogućnošću produženja na još jednu godinu. Drago mi je što se konačno ovo završilo, tako da mirne glave mogu ući u prvenstvo. Ekipa je skoro potpuno promijenjena, ali opet vjerujem da uz sve probleme, te odlaske igrača možemo izboriti opstanak u narednoj sezoni. Očekuje nas teška borba, biće potrebno dosta strpljenja, ali na kraju vjerujem da ćemo ispuniti cilj” kazao je za SportSport.ba Šišić.

Inače Šišić je jučer u Vitezu s kapitenskom trakom u finalu predvodio Čelik do pobjede nad Rudarom iz Kaknja, a upravo je on postigao prvi gol za crno-crvene i to nakon sjajne solo akcije i lijepog udarca u suprotni ugao gola ekipe iz Kaknja. Ovaj veznjak sigurno će biti od velike koristi šefu struke Kemalu Hafizoviću, koji ima veoma težak zadatak, da s podmlađenom i limitiranom ekipom sastavljenom od mladih igrača izbori opstanak u Premijer ligi.

Dino Kurbegović
sportzdk.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno