Rukomet

Žrijeb kvalifikacijskih grupa za rukometno EP 21. marta, BiH u trećem “šeširu”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Izvlačenje kvalifikacijskih grupa za evropsko rukometno prvenstvo 2026. godine bit će održano 21. marta u 16.30 sati u Kopenhagenu.

Danska, Švedska i Norveška su domaćini Evropskog šampionata, na kojem će nastupiti 24 ekipe. Tri selekcije organizatora, kao i aktuelni šampion Evrope Francuska, direktno su se kvalifikovali za završni turnir, a za 20 raspoloživih mjesta borit će se 32 tima, koji će biti izvučeni u osam grupa sa po četiri tima, saopćeno je iz Rukometnog saveza BiH.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine uoči žrijebanja uvrštena je u treći “šešir” zajedno sa selekcijama Slovačke, Belgije, Švicarske, Rumunije, Litvanije, Ukrajine i Italije.

Nosioci grupa su Njemačka, Španija, Mađarska, Hrvatska, Island, Slovenija, Portugal, Nizozemska. U drugom “šeširu” su Austrija, Crna Gora, Srbija, Poljska, Češka, S. Makedonija, Farska Ostrva i Grčka, a u četvrtom Finska, Izrael, Estonija, Gruzija, Turska, Luksemburg, Kosovo i Latvija.

Prvoplasirani i drugoplasirani timovi svake grupe će obezbijediti plasman na završni turnir, kao i četiri najbolje trećeplasirane ekipe.

Četiri najlošije rangirane selekcije u kvalifikacijama ispadaju u pretkvalifikacije za EHF Euro 2028.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno