Naše

Znate li da u BIH postoji Služba, koja prati i evidentira prisustvo vanzemaljaca?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Znate li da u Bosni i Hercegovini postoji Služba, koja prati i evidentira ulazak i prisustvo vanzemaljaca na teritoriji naše države?

Ne, ne radi se o nekom supertajnom projektu po uzoru na kultnu seriju X-files.

Ovaj put se ne radi ni o patološkoj potrebi  ili želji bh. funkcionera da “udome” nekog svog na budžet.

Za to im pak služe neke službe, institucije i odjeli manje “zvučnih” imena.

Služba za poslove sa strancima, zvanična vladina institucija Bosne i Hercegovine, naime, u engleskoj verziji svoje internet prezentacije, strance je “preimenovala” u vanzemaljce, i to ne samo greškom na jednom mjestu, nego na više pozicija i menija.

Na web adresi https://sps.gov.ba/?lang=en  “foreigners” je postalo “aliens”, pa se tako u dužnosti službe ubrajaju i ulasci i boravak “aliensa”.

Obzirom da je osnovni posao ove službe, kako joj ime samo kaže, rad sa strancima, a jedini “strani” jezik uz opciju tri domaće jeste engleski, nejasno kako će tek raditi službe, ako očekuje “aliense” umjesto “foreignersa”.

Na kraju, ali ne i manje bitno, tražeći pristojnu ilustraciju za ovaj “šaljivi” osvrt na neozbiljnost dobro plaćene institucije, primjetili smo da čak ni zastave ispred sjedišta Službe nisu postavljene kako to nalažu propisi.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno