Nogomet

“Zmajice” žele sutrašnjom pobjedom protiv Bjelorusije Ligu nacija okončati na prvom mjestu u grupi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra će na zeničkom Stadionu “Bilinom polje” protiv Bjelorusije odigrati susret posljednjeg, šestog kola UEFA Lige nacija B – grupa B4, u kojem im pobjeda može donijeti i direktan plasman u Ligu nacija A.

Selektorica BiH Samira Hurem, osim Marije Aleksić i Andreje Gavrić, koje zbog povreda nisu u subotu igrale ni u gostujućem porazu od Slovenije (1:2), ovog puta neće moći računati ni na kapitenicu Milenu Nikolić, koja je bila strijelac jedinog gola za bh. tim protiv Slovenki, ali je dobila i drugi žuti karton te je suspendirana za ovu utakmicu.

Nikolić je i prvi strijelac bh. tima s ukupno tri gola. Kapitensku traku sutra će nositi Melisa Hasanbegović.

– Žao mi je što u Sloveniji nismo ostvarili svoj cilj koji smo i zacrtali, jer smo svo vrijeme dobro igrali. Očigledno da nam je taj pritisak, kako zadržati prvu poziciju, napravio problem i da je to odraz lošeg izdanja. Nije bilo isto kao u prethodnim utakmicama – kazala je na današnjoj pres-konferenciji selektorica Hurem.

Ona je istakla kako je bh. tim mlad te još uvijek u procesu strvaranja, ali da je možda i bolje što posljednju i odlučujuću utakmicu dočekuju s druge pozicije u grupi. Kada steknu potrebno iskustvo, podvukla je, neiskustvo im neće biti hendikep u ovakvim utakmicama.

– Manji je pritisak, ali želimo pobjedu… Samo pobjeda nas interesuje u sutrašnjoj utakmici i vjerujem da su igračice svjesne svega toga. One su te koje su dosta toga u svemu ovome i napravile dobrog na terenu. Imamo kvalitet i sutra nas interesuje da izađemo samo s jednim cilljem i da pobijedimo. Pogotovo što igramo na “Bilinom polju” i pred našim navijačima – kazala je Hurem.

Grupa je, dodala je, jako izjednačena, što su pokazali i rezultati u grupi. Možda je, smatra, reprezentacija Bjelorusije, koja ima manje individualnog kvaliteta, najdisciplinovanija selekcija u grupi. Ne smiju ih, dodala je, podcijeniti uprkos pobjedi na gostovanju u mađarskom Gyoru s 2:1, jer se radi o selekciji koja je već ispala iz Lige B u Ligu C.

– Otvorilo nam se da budemo prvi. Baš bi mi bilo žao da se to i ne ostvari, jer smo mi od svih reprezentacija do sada pokazali najviše i najviše smo to zaslužili. To sutra moramo i da potvrdimo – kazala je Hurem.

Vodeća Češka, napomenula je, sada je u situaciji u kojoj su bile bh. igračice pred gostovanje kod Slovenki, koja je vrlo kvalitetan tim. Ali, najvažnije je da misle o svojoj igri te da pokažu timski duh.

– Slovenija je nekako iza nas, ali uradili smo neke analize i vidjeli gdje smo griješili. Spremni smo da to ispravimo već protiv Bjelorusije. Smatram da će biti teška utakmica, ne bih, apsolutno, da podcjenjujem Bjelorusiju. Vidjeli smo šta mogu protiv jakih i boljih protivnika nego što su one, ali, opet, sve je na nama i ako budemo na našem nivou, smatram da ćemo dobiti te bodove koji nam trebaju – kazala je kapitenica Hasanbegović.

Zadovoljna je kako su odigrali prvo izdanje Lige nacija, ali žele ovo takmičenje okončati pobjedom. BiH je jedina selekcija u grupi koja je u svih pet mečeva postigla barem jedan gol.

– Sve je u našim rukama. Naravno, sve zavisi od nas, kako ćemo sutra izaći na teren tako ćemo i odigrati utakmicu. Smatram da treba da izađemo kao jedan tim, da izađemo sportski agresivno i, naravno, idemo po svoj cilj, odnosno po tri boda i da pređemo na prvu poziciju – kazala je Amela Kršo.

Fokus mora biti, dodala je, na utakmici protiv Bjelorusije, mada će u istom terminu igrati Češka i Slovenija. Kršo je istakla kako im mnogo znači pažnja javnosti te podrška navijača, koji će sutra moći besplatno ući na tribine zeničkog stadiona.

Tabela grupe 4: Češka 10, BiH 8, Slovenija 6 i Bjelorusija 2 boda.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno