Nogomet

Sindikat dobio četiri spora za bh. fudbalere

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sindikat profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine pohvalio se da je pomogo četverici bh. fudbalera.

Dva spora su vezana za klubove iz naše zemlje, a dva za inostranstvo – Alžir i Vijetnam.

– Za četiri bh. fudbalera ostvarili smo pobjede u njihovim predmetima. Mladom golmanu Daliboru Drakuliću, te veznjaku Dini Kalesiću dobili smo odluke koje u cijelosti idu u njihovu korist, a u vezi su sa timovima iz Prve lige Federacije BiH.

Napadaču Semiru Smajlagiću dobili smo izuzetno važnu presudu protiv tima iz Alžira, a veznjaku Todoru Petroviću protiv tima iz Vijetnama. Naročito ističemo spor Petrovića, s obzirom na to da je klub uprkos potpisanom ugovoru odlučio da ne registruje fudbalera za sezonu.

Koliko je bitno fudbalerima da imaju podršku Sindikata, gleda se i kroz činjenicu da smo igračima u vrijeme trajanja postupaka pomogli i za brzu i blagovremenu registraciju, kako ne bi karijera trpila dok čekaju presude.

Naši članovi zahvalni su Sindikatu za pomoć, te pozivaju sve ostale fudbalere i fudbalerke da se obrate svom Sindikat profesionalnih fudbalera u BiH za sva pitanja. Misli na svoja prava u pravo vrijeme – piše u saopćenju SPFBiH objavljeno na Facebooku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno