Nogomet

Zmajice se okupile u Zenici uoči baraža za SP, dvije jako važne igračice neće igrati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reprezentativke Bosne i Hercegovine okupile su se danas u Zenici uoči utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Velsa.

Selektorka Samira Hurem o predstojećem susretu kaže:

“Svjesni smo velikog značaja utakmice koja je pred nama i šta bi nam pobjeda protiv Velsa donijela. Međutim, svjesni smo i određenih problema sa kojim se suočavamo. U baražu nećemo moći da računamo na povrijeđene Milenu Nikolić i Sofiju Krajšumović, a vjerovatno i na Amelu Kršo. Sve su to veoma važne igračice za ovaj tim i biće veoma teško bez njih. Igračice koje su tu će sigurno pružiti svoj maksimum da ostvarimo što bolji rezultat. Nemamo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo i već sutra putujemo u Kardif. Međutim, mi ćemo uraditi sve što možemo da što spremniji uđemo u utakmicu i nadamo se uspjehu.”

Golmanica Almina Hodžić je izjavila:

“Potrebno je da uradimo dobru analizu protivnika. Očekuje nas teška utakmica sa jakom reprezentacijom, ali vjerujem da ćemo odigrati dobro. Svi znamo šta nam znači prolaz dalje i moramo dati svoj maksimum. Imamo jako mlad tim i potrudit ćemo se da se pokažemo u najboljem svjetlu. Znamo da je Vels jako dobra ekipa, ali mi moramo pokazati karakter i vjerujem da ćemo biti na nivou. Žao mi je što će nam nedostajati neke igračice i sigurno da će biti teško bez naše kapitenke Milene Nikolić. Bez obzira na sve izostanke, moramo dati sve od sebe i nadamo se prolazu u narednu rundu.”

Utakmica Vels – Bosna i Hercegovina na programu je 6. oktobra u 20:15 sati u Kardifu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno