Nogomet

Zmajevi u drugom šeširu za SP u Rusiji?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za nešto više od mjesec dana, 25. jula, u ruskom St. Petersburgu biće izvršen žrijeb kvalifikacionih grupa za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Ukupno 208 zemalja učestvovaće širom svijeta u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji, a među njima naravno mjesto će zauzeti i BiH koja će nakon nastupa u Brazilu pokušati dva puta zaredom ostvariti plasman na najveću smotru reprezentacija.

Još uvijek nije poznato da li će u prvom šeširu biti Hrvatska ili Italija. Ukoliko Italijani u utorak savladaju Portugal bit će u prvom šeširu, dok će u slučaju neriješenog ishoda ili poraza Hrvatska biti u društvu najboljih, navodi Espnfc.com Prema nezvaničnim informacijama Zmajevi će u drugu jakosnu grupu zajedno sa Italijom/Hrvatskom, Slovačkom, Austrijom, Švicarskom, Češkom, Francuskom, Islandom i Danskom.

Prva jakosna grupa: Njemačka, Belgija, Engleska, Holandija, Rumunija, Vels, Portugal, Španija i Italija / Hrvatska.

Druga jakosna grupa: Italija/Hrvatska, Slovačka, Slovačka, Austrija, Švicarska, Češka, Francuska, Island, Danska i Bosna i Hercegovina

Treća jakosna grupa: Poljska, Ukrajina, Škotska, Mađarska, Švedska, Albanija, Sjeverna Irska, Srbija i Grčka.

Četvrta jakosna grupa: Turska, Slovenija, Izrael, Irska, Norveška, Bugarska, Farska Ostrva, Crna Gora i Estonija.

Peta jakosna grupa: Kipar, Latvija, Armenija, Finska, Bjelorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litvanija i Moldavija / Kazahstan.

Šesta jakosna grupa: Moldavija / Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora. Gledajući idealni žrijeb, barem kada su snage reprezentacija “na papiru” u pitanju, našoj reprezentaciji bi najbolje bilo izvući za protivnike Vels, Sjevernu Irsku, Estoniju, Litvaniju i San Marino. Zmajevi bi imali puno teži posao sa Njemačkom, Švedskom, Norveškom, Bjelorusijom, Gruzijom… 

espnfc.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno