Nogomet

Zmajevi saznali potencijalne rivale u Ligi nacija, mogući dueli i sa Srbijom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u B grupi Lige nacija koja je na rasporedu naredne godine, a Zmajevi su danas saznali i potencijalne rivale.

Naša selekcija se nalazi u prvom šeširu s Ukrajinom, Švedskom i Islandom, a žrijeb je zakazan za 16. decembar u Švicarskoj.
Potencijalni rivali BiH su:

Šešir 2: Finska, Norveška, Škotska, Rusija

Šešir 3: Srbija, Irska, Rumunija, Izrael

Šešir 4: Slovenija, Crna Gora, Albanija, Armenija

Inače, svaka grupa će imati po četiri selekcije. Četiri od šest mečeva na rasporedu su od 2. do 14. juna 2022. godine, a posljednja dva kola igrat će se od 22. do 27. septembra.

U međuvremenu, izabranike Ivayla Peteva očekuje nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. BiH u oktobru igra protiv Kazahstana (9. oktobar) i Ukrajine (12. oktobar) te će ovi dueli dati odgovore može li se BiH nadati putu u Katar.

Zmajevi se nakon četiri odigrane utakmice nalaze na četvrtom mjestu s tri boda. Francuska na prvom mjestu ima 12, slijedi Ukrajina s pet, koliko ima i trećeplasirana Finska.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno