Nogomet

Najava petog kola u Prvoj ženskoj ligi FBiH – Nogometašice Čelika gostuju u Sanskom Mostu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ovog vikenda, 25.i 26.9.2021.godine, na rasporedu su utakmice 5.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, sezona 2021/2022, u kojoj nastupaju i nogometašice zeničkog Čelika.

U ovom kolu ŽNK Čelik gostuje u Sanskom Mostu kod ekipe „Sana 2014“. Utakmica je na rasporedu u nedjelju 26.9. od 16 sati na gradskom stadionu. Zeničanke imaju tri uzastopne pobjede i nalaze se na drugom mjestu tabele sa devet bodova. Ekipa „Sana 2014“ zauzima peto mjesto sa šest bodova uz utakmicu manje.

U prošloj sezoni nogometašice iz Sanskog Mosta bile su uspješnije od Čelika u obje prvenstvene utakmice.

Evo svih parova 5.kola:

Sanski Most: „Sana 2014“ – Čelik

Sarajevo: Respekt – FK Sloboda

Nević Polje: Mladost – Brotnjo

Tuzla: ŽNK Sloboda – „Željezničar 2011“

Posušje: Inter – Sarajevo

(Slobodna je ekipa Libero iz Goražda)

Nakon četvrtog kola na čelu tabele je ekipa Libero iz Goražda sa 10 bodova. Ekipa zeničkog Čelika zauzima drugo mjesto na tabeli sa devet bodova (tri pobjede i jedan poraz, gol razlika 21:4), koliko ima i treći „Željezničar 2011“. Bez osvojenih bodova su Respekt, Mladost i Brotnjo.

Inače, Prva ženska liga FBiH u sezoni 2021/2022 broji 11 klubova i to: Čelik (Zenica), FK Sloboda (Tuzla), Brotnjo (Čitluk), Respekt (Sarajevo), Mladost (Nević Polje), „Sana 2014“ (Sanski Most), ŽNK Sloboda (Simin Han), Inter (Posušje), Sarajevo, „Željezničar 2011“ (Bosanska Krupa) i Libero (Goražde).

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno