Nogomet

Zmajevi protiv Luksemburga privode kvalifikacije kraju, TV prijenos na BHT 1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas će se u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj naredne godine snage odmjeriti Luksemburg i Bosna i Hercegovina.

Za naš nacionalni tim ovo su bile još jedne neuspješne kvalifikacije za neko veliko takmičenje, a čitav period obilježile su čak tri promjene selektora, Faruk Hadžibegić, Meho Kodro i sada Savo Milošević.

Zmajevi u ovaj meč ulaze bez važnih igrača Edin Džeko, Miralem Pjanić su oslobođeni za ove susrete, dok su Sead Kolašinac i Ibrahim Šehić povrijeđi. Kapitensku traku na večerašnjem meču nosit će mladi Amar Dedić.

Selektor Milošević je najavio da će biti mnogo promjena u postavi zbog izostanaka koji su najavljeni.

“Sigurno je da neki hoće biti u startnoj postavi, ali naravno, ne možemo zamijeniti sve igrače, to bi bila prevelika promjena. Međutim, imamo dvije utakmice i sigurno će to biti šansa da svaki od njih dobije neku minutažu. To je i dobra prilika za one koji su do sad manje igrali, da pokažu koliko znaju i u kojoj mjeri mogu zamijeniti ove koji nedostaju”, kazao je Milošević.

Utakmica između Luksemburga i BiH igra se večeras na stadionu Luxembourg kapaciteta 9.386 mjesta s početkom u 20:45 sati. Direktan prijenos utakmice osiguran je na kanalima BHT1.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno