Nogomet

Zmajevi i bez “pola tima” skoro tri puta skuplji od Luksemburga, obje selekcije u promjenjivoj formi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 20:45 gostuju u Luksemburgu u pretposljednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Luksemburg je u prvom međusobnom duelu u tekućim kvalifikacijama pobijedio Zmajeve u Zenici sa 2:0.

Selekcija Luksemburga je trenutno treća u našoj grupi sa 11 bodova, dok je BiH tek na petom mjestu sa devet osvojenih bodova.

Trenutni roster ove selekcije procijenjen je prema Transfermarktu procijenjen na 30,80 miliona eura.

Najskuplji igrač Luksemburga je fudbaler Mainza Leandro Barreiro, koji prema pomenutom izvoru vrijedi 14 miliona eura.

Potom slijede Christopher Martins Pereira (Spartak; 4,5 miliona eura) i Gerson Rodrigues (Sivasspor; 1,70 miliona eura).

Poređenja radi, igrači na koje će selektor naše reprezentacije Savo Milošević računati na ovom gostovanju vrijede 86,40 miliona eura.

Najskuplji je Amar Dedić koji je procijenjen na 20 miliona eura. Ermedin Demirović vrijedi 14, a Rade Krunić 10 miliona eura.

Vrijedi istaći Milošević neće moći računati na “pola tima”: Edina Džeku, Miralema Pjanića, Ibrahima Šehića, Seada Kolašinca, Anela Ahmedhodžića… tako da bi roster naše selekcije bio još mnogo skuplji.

Luksemburg je u posljednje dvije godine odigrao 20 mečeva. U tom periodu su izabranici Luca Holtza upisali po šest pobjeda i remija, te osam poraza.

Naša reprezentacija je u tom periodu odigrala 18 duela. Zmajevi su slavili sedam puta, samo dva puta odigrali neriješeno, te zabilježili devet poraza.

Autor: faktor.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno