Ostali sportovi

Zmajevi “potopljeni” u Areni od Kazahstana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u zeničkoj Areni protiv Kazahstana (0:5) u okviru prve utakmice play-offa Evropskog prvenstva koje će se odigrati naredne godine u Srbiji.

Golove su postigli Nurgozhin (5.), Zhamankulov (15.), Douglas Jr. (25., 32.) i Leo (39.). Uzvratni susret bit će odigran 22. septembra u Almatyju. U ostalim susretima baraža postignuti su sljedeći rezultati: Rumunija – Mađarska 2:2; Češka – Bjelorusija 2:1; Azerbejdžan – Slovačka 3:1; Pobjednici baraža plasirat će se na EP gdje će se pridružiti selekcijama Rusije, Španije, Italije, Ukrajine, Slovenije, Hrvatske, Portugala i Srbije.

Omerbegović je na početku utakmice imao nekoliko odbrana, da bi Radimilović zaprijetio Kazahstanu u drugoj minutu, ali je Higuita odbranio. Omerbegović je nastavio s odbranama, ali je u petoj minuti kapitulirao kada je pogodio Nurgozhin. Matan i Kahvedžić imali su prilike za naš tim u nastavku, ali Kazahstanci su došli do drugog gola u 15. minuti kada je pogodio Zhamankulov. Gosti su stvorili još prilika do kraja poluvremena, a i mi smo prijetili preko Boškovića kada je odbranio Higuita.

U nastavku skoro ista slika kao u prvom poluvremenu. Kazahstanci su došli do trećeg gola u 25. minuti, a ovaj put stijelac bio je Douglas Jr. Stvorili smo nekoliko vezanih prilika u nastavku, ali do gola nismo uspjevali doći. Svojim drugim golom Douglas Jr. postavio je rezultat od 0:4 u 32. minuti. Prijetilo smo preko Šunjića pred kraj utakmice, kada je odbranio gostujući golman, a konačan rezultat utakmice postavio je Leo u 39. minuti.

Selektor malonogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Boro Matan bio je rezigniran nakon poraza svog tima rezultatom 0:5 od selekcije Kazahstana večeras u Zenici, u prvom meču baraža za EP. Matan je nakon meča izjavio da rezultat pokazuje odnos snaga na terenu te da je protivnik kaznio sve greške njegovih izabranika. Iako je Kazahstan praktično već izborio plasman na EP, Matan navodi da će u revanšu njegovi igrači učiniti sve da poprave dojam. Prema najavama iz bh. tima, u Kazahstanu bi trebalo da nastupi i kapiten Mulahmetović, čiji izostanak je večeras bio nenadoknadiv.

– Vidjelo se da je njegov izostanak na ovoj utakmici bio nenadoknadiv jer taktički puno bolje igramo kada je on u igri. Već nakon prva dva gola vidjeli da je njegovo neigranje za nas velika slabost – rekao je Matan. Selektor Kazahstana Cacau izjavio je da su njegovi igrači iskoristili greške protivnika i lako došli u vođstvo.

– Nastojat ćemo da na svom terenu sačuvamo ovu prednost i da se kvalifikujemo na EP – kazao je Cacau. Zahvalio je domaćinima i posebno publici koja je napravila izvanrednu atmosferu na utakmici.

– Dobro je da igramo u ovako kvalitetnim dvoranama i pred publikom koja dobro poznaje mali nogomet – dodao je selektor Kazahstana. (sc.sport/Fena, foto: J. Hadžić)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno