Nogomet

Zmajevi opet na Ilidži umjesto Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Najbolja fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pripreme za predstojeću utakmicu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo protiv Izraela odradiće na Ilidži.
Umjesto u Trening kampu u Zenici, selektor Mehmed Baždarević odlučio se barem privremeno vratiti ekipu u bazu iz koje je njegov prethodnik Safet Sušić izborio plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu. Nije tajna da i sami igrači gaje nešto veće simpatije prema okupljanju na Ilidži, pa bi im ovaj potez mogao uliti dodatno raspoloženje pred važan meč.
“Jedan od razloga za privremeni povratak na Ilidžu je i manifestacija u Sarajevu koju odlukom Skupštine N/FS BiH želimo upriličiti, a to je izbor najboljih bh. fudbalera u više kategorija. Na taj način pratićemo trendove gotovo svih nacionalnih asocijacija, ali i same UEFA i FIFA. Zasad je to u formi prijedloga, dok će konačno mišljenje dati članovi Izvršnog odbora na sjednici zakazanoj u petak”, potvrdili su iz bh. kuće fudbala.
Meč protiv direktnog konkurenta za treće mjesto, ekipe Izraela, “zmajevi” će igrati 12. juna na “Bilinom polju”. Okupljanje fudbalera vjerovatno će biti 8. juna, a selektor Baždarević, koji povratkom na Ilidžu na određen način želi razbiti monotoniju, spisak će vjerovatno objaviti početkom narednog mjeseca.
“Bit će to teška utakmica za nas, ali u takvoj smo situaciji da ni svaka naredna do kraja kvalifikacija neće biti ništa lakša. Čeka nas naporna borba za sva tri boda i samo se nadam da neće biti povreda. Sve ostalo ćemo nekako prebroditi. Možda bude i novih igrača na spisku, pogotovo ako bismo poslije Izraela odigrali i neku prijateljsku utakmicu u kojoj bih ih mogao isprobati”, rekao je Baždarević, čiji će puleni najvjerovatnije 15. juna u Istanbulu odigrati prijateljski susret protiv Turske.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno