Nogomet

Foto: Juniori Čelika bez finala Kupa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JUNIORI ČELIKA BEZ FINALA KUPA. NK ČELIK – NK ŠIROKI BRIJEG 2:2 – U revanš utakmici polufinala juniorskog Kup-a BiH, sezona 2014/2015, juniorski nogometni klub Čelik iz Zenice sastao se u Zenici sa ekipom NK Široki Brijeg. Završeno je neriješenim rezultatom. REZULTAT: ČELIK – ŠIROKI BRIJEG 2:2 (0:1);

Strijelci: 0:1 (Josip Kovačević u 43.), 1:1 (Elman Pašalić u 54.), 2:1 (Anes Duraković u 72.), 2:2 (Mato Stanić u 79.minuti).
Glavni sudija: Irfan Peljto, A1 Haris Baković, A2 Dženan Milić (svi iz Sarajeva), delegat Hišam Islambegović iz Zenice.
Utakmica je odigrana u 12 sati na “A” terenu stadiona na Kamberovićima, po sunčanom i veoma sparnom vremenu (+26*C) pred oko 200 gledalaca.
Nakon uspjeha seniorskog tima Širokog Brijega, uspjeh svojih starijih kolega ponovili su i juniori Širokog Brijega. Juniori Širokog Brijega u prvoj utakmici pobijedili su svoje vršnjake Čelika sa 2:1, a plasman u finale potvrdili su u revanšu, koji je odigran u Zenici, rezultaom 2:2.
U prvom poluvremenu juniori Čelika bili su apsolutno bolji na terenu i imali nekoliko povoljnih šansi, koje nisu iskoristili. Gosti dolaze do vođstva u 43.minuti nakon prvog ozbiljnijeg napada prema golu domaćih.
Gol je postigao igrač sa brojem 21 Josip Kovačević, a čini se da je golu prethodio prekršaj nad golmanom domaćih, Nezirom Kutićem. Nakon gola uslijedili su protesti sa klupe Čelika i na intervenciju prvog pomočnika Haris Bakovića isključen je trener domaćih, Sabahudin Bujak.
I drugo poluvrijeme domaći nastavljaju sa ofanzivom. Uslijedilo je brzo izjednačenje u 54.minuti preko Elmana Pašalića, a zatim i potpuni preokret u 72.minuti preko Anesa Durakovića. Kada se očekivalo da će juniori Čelika trećim golom osigurati plasman u finale, uslijedilo je izjednačenje u 79.minuti kada je za 2:2 pogodio Mato Stanić (broj 18).
U finalu juniorskog Kup-a BiH tako će igrati Sarajevo i Široki Brijeg. Sarajlije su u dvije utakmice bile bolje od banjalučkog Borca (3:0 i 1:0).

 

Više na http://www.zenicablog.com/index.php/sport/nogomet/item/3285-juniori-celika-bez-finala-kupa

Posted by Zenicablog on 6. Maj 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno