Nogomet

“Zmajevi” na ispitu zrelosti u Atini

Reprezentacija BiH na ispitu zrelosti u Atini
Reprezentacija BiH na ispitu zrelosti u Atini
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

“Zmajevi” na ispitu zrelosti u Atini  – Ako žele ostati u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, fudbaleri Bosne i Hercegovine nemaju pravo na kiks, odnosno poraz 13. novembra u gostima protiv Grčke. U taboru “zmajeva” svjesni su da domaća pobjeda ostvarena u ponedjeljak u Zenici protiv Kipra (2:0) može imati značaj samo u slučaju povoljnog rezultata u Atini protiv direktnog konkurenta za drugo mjesto u Grupi H.

Iako su puleni selektora Mehmeda Baždarevića opravdali ulogu favorita pred oko 9.000 navijača na “Bilinom polju”, slavili su ipak uz dosta muke golovima Edina Džeke u 70. i 80. minuti susreta. Za naredni meč i sami najavljuju da je potrebno mnogo toga promijeniti i korigovati. “Imaćemo mnogo problema ukoliko u Grčkoj budemo igrali kao protiv Kipra.

Nisam zadovoljan jer, ruku na srce, nismo puno bolje igrali nego u Belgiji, od koje smo izgubili 0:4. Jednostavno, protivnik je sada bio slabiji i to je pomoglo. Mi smo u tri utakmice osvojili šest bodova, u igri smo za drugo mjesto, uz malo sreće i za nešto više, ali sve to mora izgledati puno bolje. Moramo igrati bolje ako želimo napraviti nešto protiv kvalitetnijih ekipa, a Grčka to sigurno jeste”, smatra Senad Lulić.

Miralem Pjanić sa dvije asistencije zaradio je epitet najkorisnijeg igrača utakmice. Veznjak Juventusa takođe je upozorio na značaj narednog meča protiv tradicionalno neugodnog rivala za bh. tim. “Bili smo veoma strpljivi i naša ofanzivna igra se isplatila protiv Kipra. Sada je pred nama važan ispit u Grčkoj.

Trebamo dobar rezultat u novembru, biće izuzetno teško, ali mislim da smo dobra ekipa i da to možemo postići. Dobro poznajemo Grke, kao i oni nas”, istakao je Pjanić. Edin Višća u ponedjeljak je više puta prijetio golu Kiprana. Međutim, nije uspio postići gol, kojem se nada idućeg mjeseca.

“Ovu utakmicu što prije treba da zaboravimo. Pobijedili smo, to je najvažnije, a svu energiju sada treba usmjeriti na Grčku. Tri boda protiv Kipra vratiće nam samopouzdanje, ali u Atini moramo odigrati disciplinovanije, jače, kvalitetnije…”, poručio je Višća.

Selektor je u ponedjeljak odlučio prednost ispred Vedada Ibiševića u početnoj postavi dati Milanu Đuriću. Zajedno s Edinom Džekom, napadač Ćazene napravio je dosta problema protivničkoj odbrani. “Pobjeda je mogla biti još veća, ali moram biti zadovoljan.

Napadački tandem Džeko – Đurić odradio je odlično svoj posao. Ovaj dvojac može biti jedna od solucija za budućnost i bogatstvo više za nas u reprezentaciji. Okrećemo se važnoj utakmici sa Grcima”, poručio je Baždarević. U drugom poluvremenu selektor je izmjenama postigao pun pogodak. Iako se nije upisao u listu strijelaca, Izet Hajrović je svojim ulaskom i sa nekoliko snažnih udaraca unio dosta živosti i dinamike u igru.

“Trebalo nam je malo strpljenja, ali smo na kraju zasluženo dali dva gola. Protiv Grčke će sigurno biti mnogo teže. Moramo biti sto posto spremni ako želimo da sve završi dobro po nas”, kazao je Hajrović.

U ostalim mečevima igranim u ponedjeljak postignuti su sljedeći rezultati: Andora – Švajcarska 1:2, Bjelorusija – Luksemburg 1:1, BiH – Kipar 2:0, Estonija – Grčka 0:2, Farska Ostrva – Portugal 0:6, Gibraltar – Belgija 0:6, Letonija – Mađarska 0:2, Holandija – Francuska 0:1, Švedska – Bugarska 3:0. AF Vranješ: Idemo po pobjedu Sumirajući utiske nakon meča, Ognjen Vranješ naglasio je važnost tri boda osvojena u ponedjeljak. “Bila je to veoma bitna utakmica za nas.

Da smo, ne daj bože, izgubili – bio bi gotovo kraj nadanja. Ne znam gdje bismo se mogli popraviti u nastavku. Ovako, sve je dobro završilo i sada idemo po pobjedu u Grčku”, poručio je Vranješ. AF Đurić zadovoljan Jedan od rijetkih u bh. timu koji je zadovoljan ukupnim utiskom protiv Kipra bio je Milan Đurić.

“Zadovoljan sam. Čekali smo i na kraju došli do željenog rezultata. Bila je izuzetno teška utakmica jer smo mi napadali, a protivnik je vrebao priliku iz kontri. Još teži posao čeka nas idućeg mjeseca, ali siguran sam, ako budemo igrali kao u ponedjeljak, imamo se čemu nadati”, istakao je Đurić.

nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno