Zmajevi su izgubili sa 27:19, a poraza nas je koštalo loše odigranih uvodnih deset minuta kada smo postigli samo jedan gol. Nakon toga zaigrali smo bolje, u drugom dijelu imali priliku da priđemo i na gol zaostatka, ali je golman Mrkva spasio Čehe, koji su na kraju slavili zasluženu pobjedu.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine dosta se mučila u prvom poluvremenu, posebno u fazi napada.

Za deset minuta postigli smo samo jedan gol i brzo došli u rezultatski zaostatak od minus šest (9:3).

Ipak, izabranici selektora Ivice Obrvana u nastavku su uspjeli da zbiju redove, zaigrali su angažovanije u odbrani i do kraja poluvremena smanjili su zaostatak na samo tri gola (12:9).

U nastavku meča ubrzo smo stigli na dva gola zaostatka (14:12), napadali smo za minus, ali je Mrkva odbranio udarce Karačića (43. minut) i Hamidovića (47). A onda je Klima postigao dva uzastopna gola za 21:17 i praktično tada je prelomio utakmicu u korist Češke.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je Klima sa osam golova, dok je kod BiH Dino Hamidović pet puta matirao protivničkog golmana. Herceg je postigao četiri, Perić tri, a Vranješ i Draganić po dva. U strijelce su se upisivali i Burić, Keškić i Lukić koji su postigli po jedan gol.

Ovim porazom BiH je ostala samo na teoretskim šansama da se plasira u drugu rundu takmičenja, a posljednji meč u Grupi E na EURO 2022 odigrat ćemo u ponedjeljak protiv Španije.